Hvilken type bryllup – kirke eller rådhus

Efter at bryllup i almindelighed – måske kirkebryllup i særdeleshed – havde været nedprioriteret siden de glade tresseres sløvhed frem til fattigfirsernes ligegyldighed, har der siden halvfemserne været en stadig stigende interesse for bryllupper. Og nu ikke bare bryllupper med en juridisk eller kirkelig godkendelse af forholdet, men et bryllup som en uforglemmelig oplevelse for både brudepar og gæster.
Efter de første næsten ekstatiske promoveringer gennem bryllupsfester i det nye årtusinde havde pustet sig op sammen med boligboblen, mistede de pusten en smule og var på vej til mere moderate tilstande. Men de gode tider er vist vendt tilbage.

Prinsessedrømmene vil altid være der, og skal helst leves helt ud, med alt hvad der hører sig til af store brudekjoler, romantiske rammer for festers gennemførelse med limousiner, fotografer, underholdning og en middag der også i sig selv er en oplevelse.

Vielsen kan foregå i kirkelig eller borgerlig regi.

1. Den danske Folkekirke.
2. De anerkendte trossamfund.
En række kristne kirker samt mosaisk trossamfund, der har ret til at forrette vielser.
3. Godkendte trossamfund.
De fleste er kristne men der indgår også muslimske, buddhistiske, jødiske og hinduistiske trossamfund. Her kan individuelle præster have godkendelse til at forrette vielser.

4. Ikke godkendte trossamfund eller deres præster, kan foretage vielser som en ekstra handling efter at brudeparret har fået en (juridisk) borgerlig vielse.

5. Borgerlig vielse.

 

Liste over godkendte og anerkendte trossamfund i Danmark.
Det er forskelligt fra kommune til kommune hvorledes de borgelige vielser helt præcis foregår.
Der er steder, mest de mindre kommunen, hvor det er borgmesteren selv, der foretager de fleste vielser.
Det kan foregå alle hverdage – men kommunerne har som regel afsat nogle dage de foretrækker.
De nødvendige bryllupsvidner kan kommunen også stille til rådighed på de fleste arbejdsdage.
De fleste borgerlige bryllupper foregår på rådhuset (rådhusbryllup), men kommunen bestemmer selv om den vil medvirke på andre lokationer indernfor kommunegrænsen. Til gengæld bestemmer parret selv i hvilken kommune de ønsker at blive borgerlig viet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*