Giv en stjerne
nåhhlalaOKGODSUPER

Find et lokale til vielsen

Hvidkalket rum

Første møde med præsten.
Der skal findes en dag efter listen for ledig musiker og ledig spisested, som også er ledig for præst og kirke til bryllup.

Der er ikke frit valg til at få en hvilken som helst kirke til at blive den fysiske ramme omkring vielsens kirkehandlinger.
Læs her Folkekirkens retningslinier.

Naturligvis kan man blive gift i sin egen sognekirke, men hvis der er en kirke man har en særlig tilknytning til vil den også kunne blive benyttet. Det kan være ens tidligere sognekirke eller ens forældres sognekirke.

Find din(e) relevante kirke(r) her i Sogneportalen.

Her findes alle landets folkekirker på sogn eller adresse. Langt de fleste kirker har i øvrigt egne hjemmesider, så man kan se kirken både ude og indefra.Minimumskravet for en kirkelig vielse, er at mindst en af brudeparret er medlem af Folkekirken.

Den kirkelige vielse foregår som udgangspunkt i kirken. Hvis man ønske at blive gift andre steder skal der ikke som tidligere gives tilladelse fra biskoppen, men det er præstens beslutning.

Valget hvor en borgerlig vielse kan finde sted, er op til regler fastsat af kommunernes borgmestre.

Der er nogle minimumsdage hvor kommunerne skal stille op med en giftefoged (som ud over borgmester og viceborgmester kan være flere udnævnte fra byrådet), men der er ingen krav til kommunerne om at tilbyde andet end et regulært rådhusbryllup.

Derfor kan det kræve lidt benarbejde såfremt man gerne vil giftes hjemme på plænen, nede ved stranden, i en luftballon, udklædte i skoven eller ved et historisk mindesmærke.
Man kan risikere at hjemkommunen ikke vil forlade de trygge rådhusmure, men så er der 97 andre der kan være mere imødekommende, og der er fri ret til at vælge kommune til den borgerlige vielseshandling.
Prisen for ekstreme ønsker, kan være at hele vielseshandlingens kommune, af praktiske årsager (afstanden) også er mest hensigtsmæssig at benytte til den efterfølgende fest.


1 kommentar

 1. Til alle jer der ønsker en utraditionel vielse, for ja utraditionel vielse, det kan man da vist godt kalde denne her vielse som jeg nu vil skrive lidt om.

  Tidligere på året booket som bryllupsfotografer til Danmarks første kirkelige vielse i en varmluftballon.

  Det har været en enormt spændende process at være med i, både den smukke luftballon test flyvning med os tidligere på året og selve vielsen her d.16/7, vi må begge indrømme, at det har givet os en rigtig dejlig en på opleveren.

  Vi elsker alle vores bryllupper, men der er jo ingen tvivl om, at sådan et bryllup som dette nok ikke sker så mange gange mere i vores karriere, hvis det da nogensinde sker igen…

  Jeg vil dog anbefale alle der ønsker sig et meget smult men utraditionelt bryllup, at overveje at blive viet i en luftballon, uanset om I ønsker en borgerlig eller kirkelig vielse, men forbered jer på et langt sejt træk hvis I vil forsøge, at få godkendt kirkelig vielse fordi, det er Danmarks biskop som ene og alene kan sige ja eller nej til jeres anmodning.
  Dette brudepar har et luftballon firma, og deres godkendelse rejse tog godt 12mdr. fra de søgte første gang og fik nej til 5 og sidste ansøgning endelig blev godkendt af både præst og biskop… men kæmp for jeres ønsker, det er mit råd.

  Der er bl.a. kommet en masse dejlige billeder og så denne SoMe video ud af Nanna og Niels’ vielse i den store varmluftballon, højt oppe over Sjælland på strækningen fra Sonnerupgaard Gods og Ringsted

  https://youtu.be/4MT4NcPMxRc

  Tina og Jan
  http://www.igaard.dk

Har du en kommentar?


Navn:
 E-mail: