Konfirmationstøj

Konfirmationstøj
GoranH / Pixabay

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Den traditionelle hvide kjole der mest af alt minder om en lille brudekjole, er ikke den eneste påklædningsmulighed for pigen der skal konfirmeres i dag. Der må gerne være pastelfarver og der findes sågar alternative modeller med bukser.

Et jakkesæt i en eller anden form er drengens standarduniform, men det behøver ikke mere at være mørk tøj.
Heldigvis kan konfirmanden i dag selv bestemme blandt årets modeluner (eller vælge noget helt andet).

Det er ingen betingelse for en god konfirmation at man ligner alle de andre og påklædningen er heldigvis ikke længere tvungen, men traditioner som den hvide kjole til pigerne holder sig temmelig godt.

Ud over konfirmationsdagens udstyr, hører der sig også et sæt andendags tøj til – fortæller modebranchen!
Det lægger et pres på tøjkontoen, det er da helt sikkert – men så er det heller ikke værre. Tøj skal de unge mennesker jo have under alle omstændigheder, og selv uden konfirmation måtte der spenderes. Måske på et niveau under andendagstøjet, men sluppet gratis var man ikke.

Mens tøjet ikke ubetinget er ekstra luksus til konfirmationsdagen, så må limousinekørsel vel siges at være det.

Limousiner har ofte fornøjelsen af at hente glade passagerer ved kirker. Mest i forbindelse med bryllup, men konfirmander bliver også ofte hentet af de fornemme køretøjer med chauffører i uniform.
Her kan konfirmanden med forældrene fejre konfirmationen mens de bliver standsmæssigt kørt hjem, eller til spisestedet hvor der skal festes med resten af familien.

Hvis det skal være ekstra festligt, kan transporten fra kirken foregå i en limousine.