Menu, sang og tale


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Hvad skal der serveres, synges og fortælles

Da man reserverede spisestedet for lang tid siden, fik man også en række menuforslag til konfirmationen.
Efter at have fået svar fra alle der er inviteret, kender man nu det nøjagtige tal på gæsterne, og ved om der er nogle som skal have særforplejning, og den præcise middag kan nu blive creeret i detaljer.

Der er store variationer og mængder af retter og måder at nyde dem på. Det kan være at konfirmanden foretrækker suppe steg og is bænkede ved faste pladser, hvis det er familiens tradition. Eller det kan være at konfirmanden foretrækker en mere fleksibel buffet hvor alle kan spise lige netop personlige favoritter blandt delikatesserne.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM KONFIRMATION:
Mørkt tøj til konfirmation
Spørgsmål: Jeg skal til konfirmation på søndag så er det jeg vil spørge om der ligger nogle regler for om jeg skal have mørkt tøj på nu da det er en kirkelig handling. Jeg skal med i kirken idet det …

Mørkt tøj til konfirmation Read More »


Børn i snor
Spørgsmål: Vi skal holde konfirmation og er uenig med (stort set) resten af familien. Vi mener, det er konfirmandens dag, og at små børn ikke skal rende rundt og tage opmærksomheden. Men resten af familien mener, at de skal med. …

Børn i snor Read More »


Dresscode til konfirmation
Spørgsmål: Jeg havde tænkt mig at tage hvide bukser på samt en farvet top. Nu er der nogen der har fortalt mig, at man ikke må have hvidt på til en konfirmation, er det korrekt? Jeg ved man ikke må …

Dresscode til konfirmation Read More »Hvad og hvordan hører sammen, og skal festen holdes på et spisested, så kan de i hvert tilfælde hjælpe med at fortælle hvad dagens standard foreskriver.

Skal en dinertransportable levere kan der også bestilles præcis nu og vil man selv stå for projektet hjemme, skal der til at skrives indkøbsliste til slagter, supermarked og vinhandel.

Traditionelt hører der taler til en konfirmation.
Far eller mor (eller begge) kommer til at forberede sig på lidt ord til og om konfirmanden.


INSPIRATION: Mange gode billeder fra både kirken og den efterfølgende fest


Måske skal der også på dansk manér laves en sang der rimer på en barndoms grinagtige episoder.

Sørg lige for at humoristiske indslag i tale og sang, også er til at grine af for konfirmanden, uden der skal krummes tæer!

Konfirmanden kan også nu begynde at forberede sig på den traditionelle takketale for festen.

Er tanken om at tage ordet for skræmmende, kan der i stedet laves (eller bestilles) en takkesang.