Bordplan og borddækning


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Mellem far og mor

Konfirmandens placering til sin store fest er traditionelt mellem sine forældre. Uanset hvorledes familien har udviklet sig træder eventuelle nye ægtefæller et godt skridt tilbage denne dag; de tilhører venneniveauet på denne dag til konfirmandens familiefest.

Faderen sidder til venstre og moderen til højre. Derefter kommer bedsteforældrene, gudforældre, onkler og tanter, og hele resten af familien følger derefter. Til sidst kommer venner og eventuelle stedforældre etc.

Ved den formelle borddækning der bygges op efter konfirmanden, har pigen der konfirmeres sin far til bords, mens drengen har sin mor til bords.

Placeringen er en praktisk foranstaltning fra gammel tid, og er naturligvis ikke mere fast end at det afgørende valg foretages af arrangør (forældre) med vetoret fra konfirmand.
Men er der flere problemer end glade løsninger, benytter man naturligvis den standardiserede bordplan.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM KONFIRMATION:
Mangel på invitation
Spørgsmål: I løbet af efteråret til et familiearrangement, siger min kærestes svigerinde, ja, det er sådan at vores søn skal konfirmeres, så kan I ikke have jeres søn med på 2 år og seks måneder. Jeg bliver meget forbavset, da …

Mangel på invitation Read More »


Invitation til konfirmation
Spørgsmål: Vi er ved at lave invitationer til konfirmation og jeg er blevet i tvivl om hvem der inviterer. Er det forældrene eller konfirmanden? Se også Konfirmation Nonfirmation Livets fester
Tid til tale
Spørgsmål: Jeg skal holde konfirmation for min datter – hvornår skal jeg holde talen? Ved samme konfirmation skal hendes far ikke deltage – hvor skal lillebror sidde, og hvor skal pap-far sidde? Se også Gå til bords Tale Konfirmation

Uanset om man selv dækker bordet eller det bliver gjort hvor spisningen skal finde sted, bliver det naturligvis gjort efter arrangørs anvisninger. Har der imidlertid ikke været talt om detaljer, dækker spisestedet efter sin bedste overbevisning.

Ønsker man fx kulørte duge, i modsætning til hvid standard, og spisestedet ikke selv har dem som lagervare, vil der naturligvis blive pålægt en ekstra pris for det.

Er der et tema, en farve eller et andet ønske fra konfirmanden om udsmykning på bordet eller i hele festlokalet, så lad være med at springe denne detalje over som uvæsentlig. Alle ønsker er væsentlige og konfirmanden bør have retten på sin side i tvivlstilfælde.

Det er jo lige netop denne dag at konfirmanden egen vilje skal manifesteres ved den kirkelige handling? Skal den gryende egne vilje så ikke også dække festen?