Med egne ord


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Konfirmationen betegnes som en bekræftelse fra den unge selv, om at det medlemskab af Den danske Folkekirke som forældrene sørgede for blev erhvervet ved dåben, ønskes konfirmeret/bekræftet.

Forud for den traditionelle konfirmation forløber 50 timers undervisning i Folkekirkens gudstjeneste samt den kristne børnelærdom.

Såfremt det unge menneske ikke er døbt, er der mulighed for at blive døbt ved en ceremoni før konfirmationen.

Konfirmationen bliver ofte betegnet som overgangen til voksentilværelsen. Dette har vel tidligere været tilfældet al den stund barndomshjemmet ofte blev forladt.
Et arbejdsliv blev påbegyndt ved landbruget.
Eller en håndværksuddannelse for drengene og pigerne fik huslige stillinger så de kunne blive oplært til selv engang at kunne styre et hus.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM KONFIRMATION:
Mørkt tøj til konfirmation
Spørgsmål: Jeg skal til konfirmation på søndag så er det jeg vil spørge om der ligger nogle regler for om jeg skal have mørkt tøj på nu da det er en kirkelig handling. Jeg skal med i kirken idet det …

Mørkt tøj til konfirmation Read More »


Invitation til konfirmation
Spørgsmål: Vi er ved at lave invitationer til konfirmation og jeg er blevet i tvivl om hvem der inviterer. Er det forældrene eller konfirmanden? Se også Konfirmation Nonfirmation Livets fester
Mangel på invitation
Spørgsmål: I løbet af efteråret til et familiearrangement, siger min kærestes svigerinde, ja, det er sådan at vores søn skal konfirmeres, så kan I ikke have jeres søn med på 2 år og seks måneder. Jeg bliver meget forbavset, da …

Mangel på invitation Read More »Den store ændring forekommer ikke i dag. Som før konfirmationen fortsætter dagligdagen som intet var hændt.
Skoleforløbet fortsætter også de følgende mange år.

På det indre plan, det rent fysiske, er der imidlertid store ændringer omkring konfirmationsalderen. Kroppen bliver ændret og drifterne vågner op, og voksenlivets adfærd står for døren.

Det er værd at bemærke og fejre denne milepæl ved en ceremoni.
Kirkens konfirmation har stået for størstedelen af denne konfirmation. 77% ved årtusindegrænsen er jævnt faldende til 70% (=46.602) i 2017.

Det vil ikke sige at 30% ikke fejret ‘overgangen til voksen’. De gør det blot ikke i Folkekirken.

1. Flere religioner holder deres egne konfirmationsfester.
2. Nogle vælger at lade fejringen forgå som Nonfirmation (tidligere Borgerlig konfirmation).
3. Den nyeste fejringsmulighed er Humanistisk konfirmation.
4. Ingen konfirmation.

Konfirmationen har ingen betydning. På trods af dens store bevågenhed og omfang.
Hverken civilretsligt eller ved kirkelige arrangementer.