Morgensang
Foran en æresport, tilpasset bryllupsdagen, mødes de morgenfriske familiemedlemmer, venner og bekendte klokken 7.00 – 8.00 Her larmes med grydelåg og grydeskeer eller synges de traditionelle sange som ved denne lejlighed er ‘I østen stiger solen op’ og ‘Det er så yndigt at følges ad’.
Til sølv- og guldbryllup hører hornmusik, men da danskere ikke er de store sangere, kan der godt have ‘indsneget’ sig en musiker for at lægge sangbunden ved kobberbryllup også. Musikeren vil så sædvanligvis have tekster til sangene, for sangenes alder til trods, og at vi har hørt/sunget dem hele livet, kan vi ikke rigtig huske teksten.

Under ‘Det er så yndigt at følges ad’ dukker parret op i døren og indviterer på morgenkaffe med et rundstykke og måske en gammel dansk eller anden dram.
Her kan der være medbragt en sang som synges, eller der kan blive spillet et par sange af musikeren. Der findes også lokale skikke som Festbogen.dk gerne hører om så vi kan udvidde med et ’tillæg’.
Da parret har nok at se til hvis de skal afholde fest om aftenen, er det ikke meningen man skal blive hængende efter morgenkaffen. Det er også en arbejdsdag for de fleste.

Der medbringes som regel ikke gaver til morgenkaffen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *