Giv en stjerne
nåhhlalaOKGODSUPER

Guldbryllup

Mille og Sørens guldbryllup. (Foto: SM)

Ærefuldt sammenhold –

Guldbryllup er den smukkeste af bryllupsfesterne. I et halvt århundrede har parret holdt sammen. Det er i sig selv en bedrift der kræver respekt.
Efter 50 års ægteskab er der meget at se tilbage på, og festens hovedformål er at samle hele familien fra ældst til yngst.
Mange indslag fra sølvbrylluppet, som alle børnene oftest også har haft mulighed for selv at fejre, bliver her gentaget.

Der er også den mulighed for guldbrudeparret at tage på en lille rejse, væk fra eventuel virak. Eller der kan holdes en mindre fest med kun de aller nærmeste.

Værdig transport til et Guldbrudepar. (Foto: SM)
Der skal ikke presses en stor fest frem af omgivelserne, hvis parret ikke ønsker det.
Børnene står for opsætning af æresport sammen med familien og forældrenes naboer og venner. Det foregår når det er blevet mørkt (så parret ikke opdager det!?!).
De nyder efter opsætningen den øl og vand det ‘intetanende’ bryllupspar har sat ud.
Måske er der ingen børn eller de bor længere væk, hvorefter anden familie, venner og naboer står for projektet – ligesom børnenes indsats kan være begrænset ved kobberbryllup på grund af alderen.


Og dagen begynder med en morgensang5 kommentarer

 1. Er det korrekt forstået, at det er guldbrudeparret selv, der byder på morgenkaffe/morgenbrød efter at være blevet “vækket” på bryllupsdagen?
  Det mener jeg nemlig, men mine forældre, som snart har guldbryllup forventer, at det står vi døtre for, og at vi koordinerer, hvem der kommer. Mine forældre er et ret ungt guldbrudepar, så det er ikke, fordi de ikke kan selv.
  Selvfølgelig laver vi æresport

  • Vi var tre søskende der lavede æresport, bestilte hornmusik og inviterede familie og venner. Vi blev så beværtet med morgenbord og en lille spids.

  • Selv om det nok oftest er parret der anstiller morgenbordet, er der jo ingen der siger at det skal være på den måde.
   I lokalbladene er der ofte invitationer til sang/morgenbord og her kan indbyderne både være fra parret selv som fra familien. Nogle frabeder sig også på det bestemteste morgensang.
   Traditioner er jo kun vejledene. Er man helt blank for en situations gennemførelse, er det rart at kunne hente lidt inspiration ved traditionerne.
   Når du skriver at dine forældre forventer at I døtre også klarer rundstykkerne og kaffen, så er det vel sådan det bliver. Fordelen er jo så at det bliver gjort og der ikke skal tærskes langhalm på hvordan. Selv om det giver noget ekstra arbejde, så giver de vel en fest om aftenen?
   Jeg kan bare ikke helt forstå hvorfor der ikke er nogen reference til deres sølvbryllup. Var der rundstykker til kaffen dengang?
   I øvrigt vil jeg da nok mene at dine forældre sagtens skulle kunne klare morgenserveringen, men klarer I søskende hele morgenarrangementet, så kan I i stedet fortælle jeres børn, at sådan vil I også gerne have forløber ved jeres kommende runde bryllupsdage.
   Lokalavisen.

  • Hvis man ikke skal med til festen, kan man have en gave med til morgensang. Ellers medbringes gaven til festen.

Har du en kommentar?


Navn:
 E-mail: