Festbogen > Bryllupsdage > Guldbryllup
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

Guldbryllup

1 oz Krugerrand fra Sydafrika.

Ærefuldt sammenhold

Guldbrylluppet er kronjuvelen indenfor familiefester. Efter 50 års ægteskab er der meget at se tilbage på, og festens hovedformål er at samle hele familien fra ældst til yngst.
Mange indslag fra sølvbrylluppet, som alle børnene oftest også har haft mulighed for selv at fejre, bliver her gentaget.

Der er også den mulighed for guldbrudeparret at tage på en lille rejse, væk fra eventuel virak. Eller der kan holdes en mindre fest med kun de aller nærmeste.

Der skal ikke presses en stor fest frem af omgivelserne, hvis parret ikke ønsker det.
Børnene står for opsætning af æresport sammen med familien og forældrenes naboer og venner. Det foregår når det er blevet mørkt (så parret ikke opdager det!?!).
De nyder efter opsætningen den øl og vand det ‘intetanende’ bryllupspar har sat ud.
Måske er der ingen børn eller de bor længere væk, hvorefter anden familie, venner og naboer står for projektet – ligesom børnenes indsats kan være begrænset ved kobberbryllup på grund af alderen.

 

Morgensang

Morgensang er klokken 8 for guldbryllup – men der kan naturligvis være grunde til at rykke en halv eller en hel time. Oftest arrangeret af samme hold som satte æresporten op.

Der bliver oftest udleverer tekster til de traditionelle sange som: “I østen stiger solen op” og “Det er så yndigt at følges ad”, og evt. nyere tiltag som “Katinga Katinga” i forskellige udgaver.
Musikerne ved hvad der hører sig til.

Efter morgensangen takker bryllupsparret for sangen og indviterer til morgenbord.
Derefter holder mange åbent hus, mere eller mindre resten af dagen, for gratulanter (naboer, venner og kolleger).

 

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*