Havebryllup


Har dette svar hjulpet dig, så vurdér det gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Spørgsmål:
I skriver på jeres site, at man frit kan vælge, hvilken kommune man vil vies i, i forbindelse med en borgerlig vielse. Står det skrevet et sted i en paragraf, jeg kan henvise til?

Svar:
Kommunens borgmester har, i det kommunale selvstyres navn, ret til at fastlægge omstændighederne omkring borgerlig vielse i kommunen – så han bestemmer også om det kan lade sig gøre i din have.
Og din have kan jo ikke flyttes til en anden kommune.

Borgerservice i din kommune fortæller reglerne i din kommune.
Ring til borgerservice i nabokommunerne og hør om deres tilbud. Det kan være de også har udvalgt nogle udendørs seværdigheder, hvor man kan blive viet, men det må de fortælle dig, og ellers kan du spørge videre.

Men i din kommune bestemmer din borgmester over hele kommunens område og når de siger nej, så kan det jo ikke lade sig gøre der.

NB: Nu er regler jo nogen gange til at bøje, hvis der kommer et brændende ønske. Hvis jeg var i dit sted, ville jeg finde ud af hvem der overhovedet er udnævnt til at virke som giftefoged i kommunen. Der er borgmester og viceborgmester, og så er det forskelligt hvor mange andre der er udnævnt. Og prøv at komme til at snakke med hver enkelt – det kan jo være der er en der alligevel kan gøre det.