Brudebuket

Brudebuket
Pexels / Pixabay

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Klassisk elegant, lille eller stor

Det er svært at forestille sig et bryllup i dag uden en brudebuket.
Den kan være større eller mindre, og de mindste buketter er som regel på rådhuset ved de borgerlige vielser, og hedder i sagens natur en rådhusbuket.

Der er gommens projekt i vore dage, at sørge for brudebuketten.
Det er sjældent uden hjælp, for har han nu forstået hvilke favoritblomster bruden har; og hvad passer til den brudekjole han ikke har set? Det ved hendes mor!


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BRUDEBUKET:
Aflevering af brudebuketten
Spørgsmål: Hvem afleverer brudebuketten? Er det hendes far som skal tage den med til hende, eller skal gommen skal tage den med i kirken og lægge den i våbenhuset?
Behandling af brudebuket
Spørgsmål: Hvordan behandler/tørrer man brudebuketten?

Ellers er blomsterhandleren specialist.
Ikke alene hvis der skal tænkes på tidligere tiders hemmelige budskaber der kunne blive afsendt alene på grund af den bestemte blomst, sammensætningen eller antallet; men måske af mere betydning: Hvad er trenden lige nu?
I Danmark benyttede brudene en brystbuket der var fæstet til kjolelivet (den mørke eller sorte festkjole eller egnsdragt), mens der tidligere havde været anvendt at bære et broderet lokketørklæde i hånden som pynt.

I 1830’erne blev det så almindeligt med bæltebuketter men først onkring 1880 fik brudene den håndholdte brudebuket som vi kender i dag. I begyndelsen var det små buketter, men de voksede snart.

Omkring år 1900 var de vokset maksimalt. Brudebuketten skulle først og fremmest være dyr. Langstilkede roser blev meget anvendt og antallet svarede ofte til brudens alder, hvilket kunne give noget af et udstyr til de der blev gift lidt sent.

Den pige der griber brudebuketten når den kastes, bliver den næste der bliver gift.
Det vil bringe lykke hvis brudebuketten lægges på en slægtnings grav.
Hvis brudebuketten sættes i vand betyder det at ægteskabet ikke varer længe.
Hvis en blomst visner inden kirken forlades betyder det ulykke.