At give drømmen liv

At give drømmen liv
Olessya / Pixabay

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Bryllup er fest – den største temafest og den har mange traditioner

IllustrationNår vi skal giftes med mest mulig lykke og held kan vi hjælpe lykken lidt på vej. Her er alle de gode gamle danske bryllupstraditioner. Der er en glidende overgang mellem tradition og overtro, så man kan selv afgøre hvor meget man nu engang vil ‘sikre’ sig.

Sabro KirkeIngen begivenhed medfører så vidtrækkende ændringer i livet som bryllupshandlingen. Ingen fest er større end bryllupsfesten.

Bryllup er vielse – Bryllup er fest.

Drømmen

Bryllupsfesten er den fest med flest traditioner og mest overtro indblandet. Vi kender dem alle, men når man lige pludselig selv står i centrum og skal vælge traditionerne på egen krop så opstår spørgsmålene; Hvorfor og hvordan er det nu man plejer?
Hvordan plejer vi i vores familie og hvordan plejer den tilkommendes familie at fejre denne store familiebegivenhed?

JillWellington / Pixabay

En bryllupsfest

Bryllup handler først og fremmest om to mennesker. Dernæst om to familier og deres eventuelle forskellighed. Det går nogle gange som efter en snor, mens andre forhold starter i en process af traditionelle kampe de to familier imellem.
Når man husker, eller har hørt og læst hvordan andre fejrer deres bryllup, kan parret vælge at gøre det samme – eller skabe en helt ny tradition. De fleste vælger nok at ‘acceptere’ de fleste gamle traditioner – for det er jo i virkeligheden dem der gør festen speciel; til en bryllupsfest.
Nogle traditioner kender alle, nogle er glemt, andre er så fortidige at de skal springes over og nogle er simpelthen så langt ude de skriger mod himmelen. Men de kan alligevel bruges denne dag – for det er traditioner.
Og så skader det vel ikke at sikre sig?

Traditioner er vigtige

Læs bryllupstraditionerne igennem så ved du også hvad dine bryllupsgæster forventer at opleve ved en bryllupsfest.
Bryllupsfesten er den temafest de fleste kender hele forløbet af.