Varme hveder til Store Bededag

Hveder
Hjalp opskriften jer?



50 g gær
4 dl mælk
1 sammenpisket æg
0,5 tsk groft salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spsk sukker
675 g hvedemel

 

  1. Lun mælken.
  2. Hæld den i en røreskål og udrør gæren.
  3. Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker.
  4. Tilsæt det meste af melet.
  5. Ælt dejen sammen med en grydeske til den er let og smidig.
  6. Lad den hæve tildækket i ca. en halv time. Tag dejen ud på et bord med mel og ælt den godt igennem.

Form dejen til 16 boller og læg dem tæt sammen på en plade med bagepapir.

Lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.

Bollerne pensles med mælk/æg og bages midt i ovnen til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af, flæk dem og grill dem på brødrister.