1. april – Aprilsnar

1. april – Aprilsnar
På grund af den mild vinter i år var der rekordstor spaghettihøst.

Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Pas på de gode historier ved aprilsnar

Middelalderens hofnar kunne binde omgivelserne en historie på ærmet

Uden at blive straffet.
En ‘ret’ alle mennesker har overtaget den ene dag hvor det bliver accepteret – til en vis grad. Det drejer sig om at vide hvor man er, og hvem man er sammen med. Især hvis man vil køre en aprilsnar ‘lige til stregen’.

1. april er den største narredag hos os, men det er også muligt nogle steder at blive fastelavnsnar eller blive narret majkat (1.maj).

Kendt i mange lande

Skikken er også kendt i mange andre lande gennem tiderne, og en genganger er flere steder, at lade ofret ‘løbe april’, ved at sende personen ud på en tvivlsom opgave, som at sende yngste lærling til maleren efter 5 liter stribet maling eller et nyt øjemål.

At drive løjer på 1. april er måske mere forståeligt når det også tidligere har været nytår i nærheden, lige efter forårsjævndøgn.
Horoskoper begynder stadig med Vædderen, som er i centrum fra den 20. marts til den 19. april.

Alle yndere af godmodigt drilleri, forsøger denne dag at narre med (lyve om!) mere eller mindre vanvittige historier, som modparten måbende skal tro på. Efter at have levet i skæbnefeltet mellem sandt og falsk et kortere eller længere tidsrum, siger fortælleren “aprilsnar”, og alle griner ad vedkommende fordi han troede på historien. Eller de griner måske i afslappethed over at det ikke var dem selv der nu blev aprilsnar.

Historier i medierne

Det er meget yndet for DR1 og tv2 at få en historie plantet i deres respektive nyhedsudsendelse, som tv seerne så forsøger at finde frem til. Og der er altid 3-4 usandsynlige historier der kan være aprilsnar. Det er egentlig nogle overvejelser værd…
Lykken for stationen er hvis historien går viralt, og omtales overalt. Så er den gået rent ind. Som da der blev fortalt om en påskeægsfabrikant som have placeret levende påskekyllinger i årets chokoladepåskeæg.

Her kan man læse om de 100 best april fools. Nr 1 er i øvrigt spaghettihøsten fra 1957!!

Wikipedia har samlet en liste over aprilsnarre i danske medier gennem alle tider.