Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #175 Svar
  Louise G
  Gæst

  I skriver på jeres site, at man frit kan vælge, hvilken kommune man vil vies i, i forbindelse med en borgerlig vielse. Står det skrevet et sted i en paragraf, jeg kan henvise til? jeg har nemlig i min egen kommune fået at vide, at vi kun kunne blive viet i denne kommune. Nu forholder det sig sådan, at ingen af os er troende, og brændende ønsker at foretage vielsen i vores have i forbindelse med en suprise fest for familie og venner, og dette ønske kan vores nuværende kommune ikke opfylde. Så vi vil selvfølgelig rigtig gerne finde nogen, der kan 🙂

  Med håb om positiv svar og på forhånd tak for hjælpen

  #7755 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  Kommunens borgmester har, i det kommunale selvstyres navn, ret til at fastlægge omstændighederne omkring borgerlig vielse i kommunen – så han bestemmer også om det kan lade sig gøre i din have. Og din have kan jo ikke flyttes til en anden kommune.

  Borgerservice i din kommune fortæller reglerne i din kommune.
  Ring til borgerservice i nabokommunerne og hør om deres tilbud. Det kan være de også har udvalgt nogle udendørs seværdigheder, hvor man kan blive viet, men det må de fortælle dig, og ellers kan du spørge videre.

  Men i din kommune bestemmer din borgmester over hele kommunens område og når de siger nej, så kan det jo ikke lade sig gøre der.

  NB: Nu er regler jo nogen gange til at bøje, hvis der kommer et brændende ønske. Hvis jeg var i dit sted, ville jeg finde ud af hvem der overhovedet er udnævnt til at virke som giftefoged i kommunen. Der er borgmester og viceborgmester, og så er det forskelligt hvor mange andre der er udnævnt. Og prøv at komme til at snakke med hver enkelt – det kan jo være der er en der alligevel kan gøre det.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Havebryllup
Dine informationer: