Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #354 Svar
  Inge Marie
  Gæst

  Hvis man vil give en efterladt en buket blomster, skal de så have en bestemt farve, må de eventuelt være hvide?

  #8069 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  En mening om at mange blomster har en ganske bestemt betydning er meget hyggelig. Hvis det imidlertid var noget der skulle tages højtideligt med dette symbolske sprog, så måtte første betingelse være, at alle var enige om symbolikken.
  Dermed bliver disse gamle sjove lister med hundredevis af blomsters ‘betydning’ jo (i hvert tilfælde i dag) ganske at betragte som kuriositeter fra en svunden romantisk tid.
  Ellers måtte man checke hver eneste blomsterbuket for antal, farve og type for at finde de eventuelle skjulte budskaber. Det vil sige man skulle gå ud fra at bukettens giver var helt inde i symbolikken og havde kendt til eller diskuteret enhver blomt i buketten med blomsterhandleren!

  I dag kan man heldigvis med glæde få samlet en smuk buket uden at være bange for et misforstået signal, hvis man blot holder sig fra den røde rose (med mindre man naturligvis vil sende en meget kærlig hilsen) og er påpasselig med hvide blomster (liljer).
  De hvide liljer blev tidligere næsten udelukkende brugt ved begravelser og associatierede dermed død her i vores kultur. Det kunne grænse til en fornærmelse at få en hvid buket.
  At give én hvid blomst kan være at betragtes som en spådom om vedkommendes død. Hvide buketter kan betragtes som et dødsvarsel for hele hospitalsstuen af stærkt overtroiske så sygeplejersken kan måske undlade at bringe hvide buketter ind.
  Giver man en blandet buket, bør man huske at der ikke kun må være én hvid blomst. Vær sikker på at det ved blomsterhandleren.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Blomstersproget
Dine informationer: