Alkohol

Assorterede flasker alkohol
Blev I klogere af at læse i vores leksikon?



Et betydningsfuldt indslag i fester i Danmark, er indtagelse af alkohol.
Derfor vil forberedelse af festen også betyde at lægge retningslinier for anvendelsen af de små og store glas.
Det første valg af drikkevarer vil oftest blive foretaget samtidig med valget af for- og hovedret. Har man specielle ønsker som fx øl fra start til slut, vil det naturligvis være af betydning at menuen bliver valgt derefter.
Oftest vil drikkevarerne til en fest bestå af:
Velkomstdrink, vin til forret, vin til hovedret, noget til kaffen, det løse til dans eller snak og noget til den afsluttende natmad.

Hvilket niveau der skal lægges bestemmes af arrangøren, som i samarbejde med spisestedet vælger hvilke dråber der skal flyde fra baren i lind strøm til samme pris (ad libitum) eller der skal afregnes efter antal genstande.

Enhver vært der kærer sig for sine gæsters velbefindende, må sørge for at der under alle de gange der skal hæves et glas, også er mulighed for at drikke alkoholfrit.
Har man valgt ikke at drikke alkohol, og det kan der være mange grunde til, vil man ikke have en afslappet aften hvis man 100 gange skal hæve et glas og lade som om man drikker.
Frit valg af drikkevarer, betyder også frit valg til at vælge alkoholfri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *