Børn


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Familiefester er også for børn

Det er i høj grad ved familiefester man lærer sin familie at kende.

Ud over ‘børnebordet’ kan der tages mange forholdsregler til at festen bliver optimal for både små og store. Det vil i al sin enkelthed sige underholdning – med ting og sager eller fx et live indslag med en klovn eller tryllekunstner.
Der kan måske også sørges for en barnepige til at tage vare på flokken, men der må tages individuelle beslutninger for enhver fest. Hvor gamle er børnene og hvor mange er de.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BØRN OG FEST:
Børn i snor
Spørgsmål: Vi skal holde konfirmation og er uenig med (stort set) resten af familien. Vi mener, det er konfirmandens dag, og at små børn ikke skal rende rundt og tage opmærksomheden. Men resten af familien mener, at de skal med. …

Børn i snor Read More »


60 års fødselsdag med børn
Spørgsmål: Jeg holder snart 60 års fødselsdag. Et af gæsteparrene vil have deres børn med, men jeg har kun indbudt de voksne. Hvad er normen i sådan et tilfælde?
Hvem betaler for guldbryllup?
Spørgsmål: Jeg har hørt at det er børnene som betaler sine forældres guldbryllup – er det rigtigt?

Børn kan sidde ved et børnebord
Efraimstochter / Pixabay

Om der overhovedet skal børn med til diverse fester kan der ikke siges noget entydigt om. Det kommen naturligvis helt an på festens karakter og på værternes ønsker.
Der er også forskel på om det er en søndags familiesammenkomst eller en aftenfest. Her kan trætte børn være en pestilens for både værter, forældre, andre gæster med og andre gæster uden børn – på hvert deres niveau.