Studenterfest
En periode med eksamenslæsning og terperi, slutter lige pludselig efter det sidste fag og festlighederne starter umiddelbart efter og kan næsten ingen ende tage.
Afslutningen af gymnasiet, er i virkeligheden afslutningen på den beskyttede skolegang. Produktet, det unge menneske personificeret som et eksamensgennemsnit, er rede til at komme i gang med styring af eget liv efter egen målsætning.
Der er mange retninger. Den direkte videregående uddannelse eller en pause til “at finde sig selv”. Imidlertid er der umiddelbart en glæde over at forlade grundskolen. Det er som at komme ud af en cocon. Uanset hvordan skoleforløbet har manifesteret sig, er der en sikker forvisning om at fremtiden er bedre.

Hvorvidt det er en illusion, kan alle de middelaldrende studenterjubilarer diskutere 25 år senere. I dag, afslutning med studenterhue, er en festdag. Ikke fordi skolen slutter, men fordi noget nyt begynder, som spreder en hidtil homogen klasse ud over hele undervisningssystemets ypperste uddannelser, ofte placeret bevidst/ubevidst i andre byer eller andre lande.

Aftenens fest er sidste gang de fleste ser hinanden, til trods for forsikringer om altid at holde kontakten vedlige. Måske er der en som vil lave en hjemmeside, og sætte aftenens billeder på, og opdatere hvor alle senere befinder sig – indtil spørgsmålet 5 år senere dukker op; hvorfor dog? Der er ikke noget at stille op overfor tidens gang, uanset hvilke fixfaxerier man forsøger at stille op.

Traditionelt er dagen blevet benyttet til en køretur i hestevogn til drinks hos alle forældre. Nu er hestevogne kun til de der har forberedt sig i lang tid, for der er ikke nok til at dække efterspørgselen – men en pyntet lastvogn eller en dobbeltdækkebus har også sin charme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *