Pinlige konfirmationstaler
Når du sidder der som konfirmand, og er hele festens midtpunkt. Så er du glad, glad for alle gaverne og for de søde gæster, der er kommet til din fest. Du har det godt i maven, alt gik godt i kirken og du er helt rolig. Indtil mor og far slår på deres glas, rejser sig og kommer med den ene pinlige historie efter den anden. Du har lyst til at flygte, men bliver nødt til at blive siddende, mens du får det mere og mere varmt og du krummer dine tæer i de helt nye konfirmationssko. Du smiler anstrengt, mens sjove onkel Kurt ligger flad af grin over de pinlige historier. Midt i latterkramperne får han råbt ”Så kender vi dig sgu lidt bedre nu … SKÅÅÅÅÅL”

Herunder følger en liste over ting, du kan risikere at komme ud for. Så er du forberedt.

 

  1. ”Her er et billede af dig som baby. Se den søde lille tap. Vi må da håbe, den er blevet større i mellemtiden. Jeg kom jo til at brase ind, da du var i bad i går, og jeg kan fortælle gæsterne, at den er blevet større”
  2. Far læser højt fra dine sms’er som han har luret på, da han ”lånte” din telefon. Pludselig ved alle hvem du er forelsket i, hvem du kyssede i weekenden og at du pjækkede fra skole i mandags.
  3. ”Da du var lille tissede du i sengen, nogle gange var vi helt bange for, at du var druknet i al det tis, der lå i sengen. Det var godt, vi købte et gummilagen, som du stadig bruger, og ved du hvad? Vi har købt et nyt og fint lyserødt gummilagen til dig. Værsågod”
  4. ”Hvorfor har du egentlig ikke en kæreste. Der går jo mange søde piger i din klasse. Hvad med Mathilde, hvorfor er du ikke kærester med hende, er det fordi, du er genert? Du er jo sådan en flot ung fyr, og det siger jeg ikke bare, fordi jeg er din mor. Er han ikke en flot fyr?”
  5. ”Jeg synes det er dejligt, jeg stadig må kalde dig fnullergøj, tullerbasse, skattermus, bulderbasse og pruttetrold”
  6. ”Du kan jo ikke lide at sove hos andre. Du kan vist bedst lide at ligge i midten i mor og fars seng. Det er også hyggeligt”
  7. ”Jeg har hørt, at du er vild med Phillip fra 9. klasse, så jeg sendte ham et brev, og spurgte om han ville være din kæreste, og ved du hvad? Han satte kryds i måske.”
  8. ”Vi har sørget for lidt underholdning. Her kommer en, vi ved du elsker. Det er Dipsy fra Teletubbies” (Lyden af titelsangen fra Teletubbies brager ud over højttalerne, mens far kommer ind i en alt for stram og kikset teletubbies dragt fra BR)
  9. ”Nu er du jo snart voksen. Men det er altså alt for tidligt med sex. Har du tænkt på sex? Har du? Har du?”
  10. ”Jeg synes det er sødt, at du stadig putter med din bamse. Jeg har spurgt dine venner, og ingen af dem gør det mere. Jeg synes det er sødt, skat”

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *