Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #636 Svar
  Louise Lund, Skanderborg
  Gæst

  Vi ønsker at blive gift i det fri, men kan ikke helt finde ud af om vi må, og hvordan det rent praktisk foregår. Vi er bosiddende i Skanderborg, og ønsker at blive gift i nærområdet.

  #7690 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  Tillykke med beslutningen om et bryllup i det fri.

  Med godt vejr vil det blive en stor fornøjelse.
  Er ønsket om bryllup ude, er det uden de helt store problemer ved et borgerligt bryllup.

  Det praktiske vedrørende bryllup i hver kommune foretages af kommunens borgerservice, så Skanderborg kommunes borgerservice er starten for jer. Her kan man spørge om mulighederne for udendørs bryllup, eller man kan blive henvist til en af kommunens giftefogeder, og høre hvad borgmesteren tillader giftefogederne af sjove ting i kommunen. Der er en hel del selvstyre her for magtfulde borgmestre. Siger de at det ikke kan lade sig gøre hvor du ønsker det, er det IKKE muligt indenfor kommunens grænser at blive viet på en fri adresse. Få den altid til at præcisere om de ikke MÅ eller ikke VIL gå med til dine ønsker, for der er mulighed for at få en anden kommunes vielsesbemyndiget til at vie i en anden kommune (hvis kommunens vielsesmyndighed accepterer det).

  Næste skridt ved afslag, er henvendelse til borgerservice i tilstødende kommuner. Nu ved jeg ikke i hvilket område af Skanderborg du bor I, men der er trods alt 5 kommuner der støder op til Skanderborg, så der er uden tvivl em af dem der gerne vil foretage en udendørs vielse, men det kan jo i så fald ikke være hjemme i haven i Skanderborg med mindre Skanderborg kommune accepterer det.
  Vi har på Festbogen på et tidligere tidspunkt spurgt nogle kommuner om deres holdning til diverse bryllupsforhold, og af dine nabokommuner kommer Horsens ind som den mest imødekommende overfor brudepars egne ønsker.

  Brudeparret bestemmer hvilken kommune de vil giftes i, og borgmestrene bestemmer hver især over deres kommunes tilbud og samarbejdsvilje.

  Tidligere har kirkebryllup været så total lukket for bryllup i naturen. Et kendt eksempel er dog June og Peter Belli.
  Fra 2018 har præsterne fået mulighed for selv at bestemme om de vil vie andre steder end i kirkerummet, så det er jo hurtigt at spørge ham hvis det er kirkebryllup der tæller.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Svar #7690 i Under åben himmel
Dine informationer: