Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #873 Svar
  Bente L. Brørup
  Gæst

  Hvornår og i hvilken rækkefølge holdes talerne? Hvornår og i hvilken rækkefølge synges diverse sange? Hvor, i forhold til hovedbordet, skal toastmasteren sidde?
  Den normale etikette siger vist nok, at taler sange o.l. skal foregå efter hovedretten har været inde anden gang. Ved dette bryllup ved jeg, der mellem forret og dessert, skal være buffet. Hvad siger etiketten her?

  #7617 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  Talerækken er: Velkomst ved vært
  Derefter Brudens far, Brudgommen, Forlover, Brudgoms far og Brud (om ønsket).
  Herefter rækkefølge ud fra hvor tæt man er på parret og det gælder både tale og sange.
  Afleverer man sange i køkkenet, fortæller sangskriveren samtidig hvem han/hun er i forhold til parret, og de sørger så for rækkefølgen.
  Er der en toastmaster styrer vedkommende, i samarbejde med køkkenet, tale og sangstrømmen. Der kan allerede i indbydelsen anmodes om at talere melder sig, så der ved stor talelyst kan overvejes om at talerne, kan begynde lidt tidligere, så de ikke klumper sig sammen. Det er set mere end een gang at der indledes efter forretten.
  Der er ikke nogen bestemt plads forbeholdt toastmaster, men da han gerne skal kunne høres af alle, vil en yderplads midt i øverste halvdel derudover give ham mulighed for øjenkontakt med brudeparret.
  Buffet er en herlig afslappet spiseform, og den kræver nok lidt mere af toastmasteren, eftersom der kan være en evig vandring i gang, til og fra buffet’en som afbrydes i samme øjeblik han annoncerer næste taler.
  Jeg kender ikke til etiketteregler der specielt kan anvendes her, og vil da gerne høre efter brylluppet, om der kan videregives nogle ideer til andre der vælger buffet’en.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Svar #7617 i Talerækken
Dine informationer: