Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #267 Svar
  Inge-Lise Elkjær
  Gæst

  Er det normalt at have brudens mor med til polterabend, bruden insisterer på hendes mor skal med hvis der bliver holdt polterabend, men vennerne siger nej mor skal ikke med. Samme venner samt gommens familie som bor i Nordjylland holder stejlt på at det ikke er tradition med æresport til bryllup, hvilket brudgommen mener er helt forkert, hvem har ret og hvem laver evt. æresport

  #7607 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  Polterabend er her en gave fra vennerne til den kommende brud, en tøseaften i byen med sjov og hygge. Naturligvis en misforståelse med en mor der alt andet lige, vil lægge en dæmper på de vildere udskejelser.
  Men er brudens insisteren i virkeligheden hendes sikkerhed for at polterabenden ikke løber løbsk? Eller vil mor (beklageligvis) hellere være veninde end mor?
  Det er en stor beslutning at blive gift. I virkeligheden større i dag end før – fordi det er et valg og ikke en nødvendighed. Men vælger pigen at stå brud, følger der en hovedrolle med i et ‘bryllupsdrame’ som kan producere bridzilla’s der foruden hovedrollen også vil skrive manuskriptet og være ressisør etc.

  Ud over at være venner, og have en festlig aften i byen, skal polterabend vel først og fremmest være en god oplevelse for bruden – og så kommer vennernes oplevelse i anden række, og er der een der kan få lov til at skære igennem i denne bryllupsproces som bryllup er, så er det bruden. Og så giver man vel gaver efter modtagerens ønsker…

  Fra det lange til det korte: Mødre hører ikke hjemme ved børns polterabend – men bruden har vetoret!

  Med hensyn til æresport er der ingen tvivl om at det er en tradition, endog en rigtig god gammel af slagsen. Men hvorvidt man skal følge den – er som alle andre traditioner et frit valg. Der er intet ‘man’ skal; men nogen ‘man’ kan eller måske endog plejer.
  Festbogens undersøgelse af bryllupstraditioner står der at 24% fik æresport hjemme og 40% fik æresport på feststed, så der er ingen grund til at familie og bryllupsgæster der gerne vil lave en æresport ikke gør det.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Svar #7607 i Polterabend med mor
Dine informationer: