Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #149 Svar
  Niels
  Gæst

  Må brudgommens forlover være hans søster?

  #7731 Svar
  Festbogen
  Keymaster

  Der er mange ting i tilværelsen som ligger indenfor det frie valgs muligheder, men alligevel har en meget snæver bredde i sin udtryksform. Dvs at selv luftige ideer ikke overskrider traditioner og tidligere normer ret meget.
  Det er i virkeligheden en lettelse at have mange traditioner der skal følges, for det gør meget af planlægningen til en udfyldekse af allerede skabte skabeloner der findes mange beskrivelser af – i modsætning til en planlægning af nyt festindholf der skal udtænkes og ikke mindst gennemtænkes.
  Naturligvis skal alt ikke være en gentagelse ved fester, men der hvor der skal være flest gentagelser (traditioner) må absolut være ved de religiøst betingede fester med et bryllup som den mest traditionsrige fest.
  Ofte før brylluppet, har der været en polterabend, og det er stedet til de store overraskelser og usædvanlige oplevelser mv. Det samme er muligt ved enhvet selskab eller fest for at fejre det ene eller det andet, hvor de iderige kan få spillerum.
  Omkring et bryllup er der et traditionskatalog hvori der kan vælges eller fravælges. Men der skal ikke ændres!
  Det giver samtidig et oplevelsesfællesskab med alle andre der, i dette tilfælde, er blevet gift i en kirke. Det giver det sociale fælleskab et indhold.
  Hvis friheden bliver brugt til at udhule traditionerne vil den kvindelige forlover snart blive fulgt af en mor der forlanger at følge sin datter op ad kirkegulvet selv om der er en far eller en bror til bruden.

  Der ligger ikke noget juridisk indhold i rollen som forlover (efter 1969) så det er vel muligt at gøre som man vil – men er det virkelig det man vil?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
Svar til: Svar #7731 i Forlover
Dine informationer: