Chokoladekage

Chokoladekage
Hjalp opskriften jer?



Til 12 personer.

4 æg
260 g sukker
1 dl kogende vand
300 g mørk chokolade
200 g smør

 

  1. Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet.
  2. Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).
  3. Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.
  4. Fordel chokoladekage dejen i en rund form foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med kogende vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).
  5. Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.

Pynt med chokoladeglasur når kagen er kølet af.