
Til 12 personer.
4 æg
260 g sukker
1 dl kogende vand
300 g mørk chokolade
200 g smør
- Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet.
- Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).
- Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.
- Fordel chokoladekage dejen i en rund form foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med kogende vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).
- Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.
Pynt med chokoladeglasur når kagen er kølet af.