Opskrifter:

Boller til børnefødselsdag

Boller til børnefødselsdag
RitaE / Pixabay

Har denne opskrift hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Opskriften giver 20 stk. boller

Tidsforbrug

1,5 time, heraf 1 times hævetid.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 80 g smør
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 sammenpisket æg (til pensling)
  • Sesam, birkes og/eller hakkede nødder (til topping)

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt, cirka 10 min.
  3. Lad dejen hæve tildækket af et vådt klæde, gerne lunt, ca. 20 min, til dobbelt størrelse.
  4. Slå dejen sammen, rul den til en pølse. Del den i 20 lige store stykker og form dem.
  5. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, stadig lunt og tildækket ca. 40 min.
  6. Pensl dem med sammenpisket æg.
  7. Drys med sesam/birkes eller hakkede nødder.

Bagetid

10-12 min på midterste rille i forvarmet ovn (230 grader konventionel/200 grader varmluft)