Boller

30 stk. 8 dl vand 35 g gær 300 g grahamsmel 1 kg hvedemel 5 tsk sukker 2 tsk salt 5 spsk olie   Opløs gæren i vandet, og hæld de øvrige ingredienser i, og rør det godt sammen. Ælt det i 10 min., dæk…

Chokoladekage

Chokoladekage

Til 12 personer. 4 æg 260 g sukker 1 dl kogende vand 300 g mørk chokolade 200 g smør   Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet. Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den…

Pandekager

Pandekager

10 stk. 150 g hvedemel 4,5 dl mælk 3 æg 0,5 tsk groft salt 50 g smør   Pisk melet sammen med halvdelen af mælken til en jævn blanding. Tilsæt resten af mælken, æg og salt – og pisk det hele godt. Smelt smørret i…

Hveder

Varme hveder til Store Bededag

50 g gær 4 dl mælk 1 sammenpisket æg 0,5 tsk groft salt 1 tsk stødt kardemomme 1 spsk sukker 675 g hvedemel   Lun mælken. Hæld den i en røreskål og udrør gæren. Tilsæt æg, salt, kardemomme og sukker. Tilsæt det meste af melet….