Spøg og skæmt

Den klassiske pruttepude lever på bedste velgående.

Hvorvidt diverse kryb af plastik, pruttepuder og hagesmækker med pinupper er gode indslag på en festlig dag, afhænger nok først og fremmest af hvilken fest der er tale om. Det skal nok være fester med venner og kolleger, frem for fester med familie og børn; her måske bortset fra nytårsaften, hvor alle platheder ofte bliver accepteret og glider lettere ned. Denne magiske aften der med to år på samme aften har overgangsritualer i sig, og hermed tillader alle at være lidt ved siden af normal standard – på samme måde, eller måske netop fordi, at alkohol denne dag glider ned i ekstra omfang. Selv daglige mineralvandsdrikkere nyder ofte mindst champagne på årets afslutning.

At drille og narre i al gemytlighed kan forekomme når som helst mellem kolleger og venner. Når der ligger en blodig arm eller en hunde hømhøm på kontorgangen mens en morsom mand iført gummimaske der ligner en udefineret alien forsøger at sprede frygt og rædsel, er det så sjovt? Måske skal maskerne og de avancerede produkter der lugter, larmer og støder gemmes til et tidspunkt hvor sanserne er lidt neddæmpede…

Der er en glidende overgang fra spøg og skæmt til papirvarer og andre festartikler, og mange forhandlere har derfor begge produktgrupper.

Der er ikke mange nyheder og de klassisk spøg og skæmt produkter lever i bedste velgående. Nogle lever så godt at de nyder godt af teknikkens frembringelser, således at de kan komme i nu superudgaver; som den fjernbetjente pruttepude med forskellige lydmæssige overraskelser, for alle der kommer i nærheden.