Skål

Blev I klogere af at læse i vores leksikon?



Når der skåles, er det først med borddamen, derefter damen til den anden side og sidst, men absolut ikke mindst, bordparret der inkluderer ens ægtefælle.

Ved andre skåler, hilser herren først på fremmed dame, derefter egen dame og til sidst fremmed herre.
Damer hilsen naturligvis på samme relative måde, som for dem så er: fremmed herre, egen herre og fremmed dame.

Værtinden opfordres ikke til nogen skål, men kan naturligvis selv opfordre til en skål med enhver gæst.

Da en skål traditionelt skal besvares med et glas af samme slags, vil den opmærksomme skålopfordrer sikre sig at modtageren af en skål har noget i sit tilsvarende glas.
Det kan i øvrigt aldrig blive noget problem, såfremt man husker altid at lade lidt vin tilbage i ethvert glas – bortset naturligvis fra de gæster der ikke har anvendt det relevante glas, fx rødvinsglasset, overhovedet; eller chaufførerne der holder sig til alkoholfrie drikkevarer.

Skåltraditionerne med fællesskabet i en skål, er gængs i hele norden, hvorimod man sydpå og ikke mindst USA, mere drikker for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *