Festbogen > Leksikon > Reception
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

Reception

Større eller mindre afslappet begivenhed der kan strække sig over et tidsforløb hvor gæster kommer og går.
Det er oftest firmaer der benytter receptionens fleksibilitet, således at forretningsforbindelser får et større tidsrum at komme forbi og sige tillykke til receptionens hovedperson.
Der er ofte en buffet i tilknytning til receptionen, så der er også en mulighed for at få lidt til ganen uden ventetid.
Hvor længe man bliver til reception er også helt frit.

Firmaets alder kan fejres ofte. Alt efter hvilken branche det drejer sig om, kan receptionerne allerede begynde med 1. års fest. Grunden er naturligvis den dobbelte effekt der findes i firmareceptioner. Ud over det der tilsyneladende bliver fejret, findes der en reklameværdi i offentliggørelsen, og der ligger muligheder for lidt gratis omtale, ikke mindst i lokalbladene.
Skal vi imidlertid holde os til de gamle dyder for et kort øjeblik, må det vel siges at være relevant med 10 – 25 – 50 – 75 og 100 års firmajubilæum, og personalefødselsdage på 50 og 60 (hvis firmaet skal profilere sig på medarbejderes bekostning), ansættelsesjubilæum på 10, 25, 40 og de yderst sjældne 50 år, samt ved afsked.

Det er almindeligt at medbringe gaver til en reception.
Vin er en udmærket standardløsning, der har den udmærkede tilgift, at det sjældent åbenlyst kan skues hvilket prisniveau vi befinder os på. Til gengæld vil det aldrig gennem de kommende år give tanker til giver, som måske en vase eller et litografi ville gøre.

1 Kommentar

  1. Hvem giver man gave til ved en reception i forbindelse med generationsskifte. Er det firmaet, personen der trækker sig tilbage eller den der overtager den daglige drift?

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*