Overtro

Hjalp artiklen jer?De fleste traditioner har deres hold i en eller anden form for overtro, men eftersom det er blevet en tradition kan man uden at blive betegnet som overtroisk sagtens følge dem.
Dette gælde naturligvis først og fremmest for bryllupstraditioner der lige fra forberedelse til handling og fest indeholder mere tradition og overtro end alle andre fester (tilsammen!).

Når fredag er blevet anset for at være den bedste dag at blive gift på, må det nok ses ud fra det faktum at fredagen er opkaldt efter Freja – frugtbarhedsgudinden.
Som medaljens bagside, er Freja også krigsgudinde!

En del påstået , er uden tvivl anvendt for at stille mennesker og opfattelser i miskredit, når de lærde har været frustreret over mangelen på fuldstændig at nå det samme gudestade, som mange kloge mænd og kloge koner havde.
Mange varsler, og metoder til at ophæve noget tænkt ubehageligt, samt metoder til at formilde disse trolde, nisser og elverfolk, kan vi oplyste mennesker så glæde os over vi ikke anvender.
Når vi bliver bange for reelle trusler eller tanker dersom, tager vi seriøst videnskabeligt fremstillede lykkepiller…, ikke på grund af nogen som helst følelsesmæssig sammenhæng og forståelse for samhørighed og eksistens, men udelukkende fordi det fjerne symptomerne – her og nu – en tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *