Giv en stjerne
nåhhlalaOKGODSUPER

Kanelsvend

Her er vist brug for kanel en gros.

Den ugifte der bliver 25 år kan kaldes kanelsvend eller kanelmø.
Uden at have samme udsmykning udenfor døren i form af store halmballemænd eller tomme tønder som ofte følger en pebersvend, er kanelfesten dog almindelig kendt. Det er en betydeligere nyere opfindelse, og der ligger ikke noget historisk bag. Den er vokset ud af generationens lyst til lidt skæg og ballade, og er man midt i tyverne er der meeeget langt til de 30 – og personen der skal fejres er måske slet ikke single til den tid.
Det er vel de samme bevæggrunde der skabte kobberbryllup.

25 års fødselsdag må kaldes den første runde fødselsdag. Og den skal nok blive fejret af de fleste om det er med kanel eller uden.

Hvis der skal leges lidt under festen med noget der har med kanel at gøre, så bør man nok lige gøre sig klart, at kanel ikke på samme måde som peber bare kan støvsuges bort bagefter. Kanel er et pulver der suger sig ind i tøj og sofastoffer og der bliver det gerne.

INSPIRATION. Herunder har vi samlet et par YouTube-videoer, der viser hvordan en kanelsvend kan fejres.

  
  10 kommentarer

  1. Noget forbandet svineri, er træt af store brune pletter i det offentlige rum, træt af at få det i lungerne, træt af alt for rige mennesker som sviner med madvarer.

  2. Er meget enig i, at traditionen nogen gange kan blive for voldsom, men hvis man bare forstår at gøre tingene med måde, så er det altså en rigtig fin tradition. I vores vennegruppe har vi hvert fald snakket utrolig meget om det efterfølgende. Jeg kan også anbefale kanel 25 år De har en rigtig fin pakker, hvor man både får kanel og udstyr, som gør det hele en smule nemmere.

  3. Det er da en super festlig tradition, som jeg håber flere begynder at dyrke! Hvis man bare tænker sig om og gør alting med måde, så er det en super party-starter! 🙂

    Jeg købte 10 kg. kanel hos kanel25aar.dk, hvilket måske var lige i overkanten, men så havde vi da lidt til næste mand i rækken 😀

    Prøv det!

  4. Jeg er med Cecilie – min fødselsdag blev ødelagt på baggrung af det og et par af mine venskaber bliver vidst aldrig det samme igen.

  5. Det er en utroligt ond ting at smide kanel på folk, når de har fødselsdag. Man bør fejre at personen blev født og sørge for at de har en rigtig dejlig dag. Jeg kunne aldrig drømme om at smide kanel på folk, ikke engang min værste fjende. Jeg fik min fødselsdag samt tøj ødelagt af kanel. Synes den barnlige og ondskabsfulde tradition skal aflives. Der er intet historisk hold i den og uanset hvad, så skal man aldrig være ond mod nogen som helst. Man kan bage en kanelkage eller blive væk hvis ikke man kan gøre sig fortjent til at være ven med en person der fylder 25.

  6. Kanelsvend er blevet mere og mere populært i nyere tid og virkelig taget fart i de seneste par år. Dette er noget mange medier på det sidste har brugt spalteplads på og man hører til tider om flere og flere kanelpletter rundt om i byerne i det ganske danske land. Under alle omstændigheder havde vi en sjov kanel fødselsdag i går, hvor min ven fik en ordentlig omgang kanel. Vi købte 10 kg kanel ved http://www.kanelogpeber.dk og gav ham en ordentlig omgang kanel!! Heldigvis tog han det meget pænt og festen fortsatte efter han havde fået et bad 🙂 Mvh Jens

Har du en kommentar?


Navn:
 E-mail: