Festbogen > Leksikon > Havefest
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

Havefest

Lokalhistorisk Arkiv i Allerød - V. Grum Schwensens havefest, 1944. (B1719)

Den meget brugte havefest eller grillparty er en vennefest, nabofest. Det er også den fest der måske bare kan sammenlignes med et aftenkaffebesøg, men eftersom det er ude ved grillen indsniger feststemningen sig. Det fortæller måske også lidt om den betydning vores klima har i forbindelse med vores indre feststemning. Det er ikke festligt at fryse. De store udendørs fester som Hollywood ofte præsenterer, er underlagt et andet klima. Det der måske kan adskille et grillparty fra andre fester, er den korte invitationstid, fordi den første betingelse for en hyggelig aften er varmt regnfrit vejr.
Er man i en varmeperiode og sikrer at have teltplads nok såfremt en byge slår ned, kan haven, eller næsten blot enhver græsplæne, være et suverænt sted at holde fester eller receptioner og naturens dekorationer er udenfor al konkurrence. Men tvinger regnen hele festen til at foregå i teltene, så må man huske på at dekorationen, eller mangelen på samme i forbindelse med teltdugen hæmmer oplevelsen, hvis man ikke dekorativt har taget højde for dette ved placering af mange, mange store planter og hvad fantasien ellers kan finde på.
Inviteres der 4 uger før festen, så skal der godt nok gennemtænkes alternativer hvis udgangspunktet er en havefest.

Havefest spænder fra få mennesker til alle dem der nu kan være i haven.
Om der skal kulørte lamper til for at kalde det en havefest eller der bare skal være lidt spiseligt og så en masse hyggelig snak, er vel i grunden uden betydning. Værdien ved en havefest er at her indviteres af lyst og ikke af pligt.
Havefester kan være enkelte gode venner/ bekendte/ naboer eller familie der mødes omkring en havegrill til udendørs hygge under mindre formelle omstændigheder end normale indendørs festlige møder.

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*