Spisested

Skal konfirmationsfesten holdes på et spisested, er det tilrådeligt at finde det egnede sted og få det reserveret så snart konfirmationsdatoen kendes.
Det er vigtigt at reservere i god tid til et bryllup – men endnu vigtigere er det til konfirmationer, for her har man ikke nogen mulighed at flytte datoen en uge eller to. Der kan naturligvis ved specielle forhold søges om at flytte over på et andet hold (hvis det er et stors sogn) eller flytte til en helt anden kirke.

Som regel må man kæmpe om spisestederne med alle de andre der også skal holde konfirmation på netop samme dag.
Præsterne bestemmer hvilke dage deres kirke skal holde konfirmationsdag, og som regel taler præsterne sammen, således at ikke alle konfirmationer falder på samme søndag.
Alle disse konfirmationssøndage er afgjort spisestedernes spidsbelastning. Ud over diverse søndage er St. Bededag en fast konfirmationsdag.

Skal festen i stedet holdes i de hjemlige gemakker, ligger hasteopgaverne et andet sted.
Såfremt man har lyst til få lavet hele festproduktionen hjemme, skal der måske lejes en kok eller kogekone, og de er naturligvis lige så eftertragtede lige på denne dag som spisestederne.
Vælger man i stedet at få maden fra et Diner Transportable firma, er der lidt længere tænkepause, idet man først behøver at bestille når den endelige menu er fastlagt.

Med hensyn til musik til konfirmationen har man flere muligheder at vælge imellem.
1. Ingen musik. Kan ikke anbefales. Så hellere undvære dessert!
2. Egne CD’er, eventuelt specielt brændt til dagen.
3. Lejet jukeboks. Meget lidt fleksibel, men med den nyeste originale musik.
4. DJ med mobildiskotek. Kan skrue ned, når der kommer en tale og nogle er også gode på et keyboard, og kan dermed være meget fleksible.
5. Solomusiker eller måske duo. Levende musik fra levende mennesker. Kan klare det hele.

Hvad ønsker man med musikken ud over underlægning?
Skal der spilles afdæmpet når stemningen er til det. Skal den være klar til underlægning for 3 hurrah når som helt. Skal musikken dæmpes når der skal holdes tale og skal der spilles (og synges for på) diverse festsange. Skal der spilles den musik gæsterne foretrækker.Få valgt og reserveret musik i god tid.