Menu, sang og tale

Foto: Dig - hvis du har er billede vi kan bruge.

Da man reserverede spisestedet for lang tid siden, fik man også en række menuforslag til konfirmationen.
Efter at have fået svar fra alle der er inviteret, kender man nu det nøjagtige tal på gæsterne, og ved om der er nogle som skal have særforplejning, og den præcise middag kan nu blive creeret i detaljer.
Der er store variationer og mængder af retter og måder at nyde dem på. Det kan være at konfirmanden foretrækker suppe steg og is bænkede ved faste pladser, hvis det er familiens tradition. Eller det kan være at konfirmanden foretrækker en mere fleksibel buffet hvor alle kan spise lige netop personlige favoritter blandt delikatesserne.

Hvad og hvordan hører sammen, og skal festen holdes på et spisested, så kan de i hvert tilfælde hjælpe med at fortælle hvad dagens standard foreskriver.

Skal en Diner transportable levere kan der også bestilles præcis nu og vil man selv stå for projektet hjemme, skal der til at skrives indkøbsliste til slagter og supermarked og vinhandel.

Traditionelt hører der taler til en konfirmation.
Far eller mor (eller begge) kommer til at forberede sig på lidt ord til/om konfirmanden.

Måske skal der også på dansk manér laves en sang der rimer på en barndoms grinagtige episoder.Sørg lige for at humoristiske indslag i tale og sang, også er til at grine af for konfirmanden, uden der skal krummes tæer.

Konfirmanden kan også nu begynde at forberede sig på den traditionelle takketale for festen.
Er tanken om at tage ordet for skræmmende, kan der i stedet laves (eller bestilles) en takkesang.