Etikettehåndbogen

Kaptajnens Etikettehåndbog

Det er sikkert hændt os alle, at vi i en eller anden situation er kommet i tvivl om, hvorledes vi skulle bære os ad for ikke at stride an imod skik og brug eller god […]

borddækning
Etikettehåndbogen

Borddækning og -udsmykning

Smukt dækket og pyntet med krystal, sølv, blomster og lys Der er næppe noget, der i højere grad bidrager til at skabe virkelig feststemning ved en sammenkomst end et bord, smukt dækket og pyntet med […]

bordsætning
Etikettehåndbogen

Bordsætning

At sætte til bords er et meget delikat arbejde, så vist som alt, hvad der kan komme til at kollidere med den menneskelige forfængelighed, må behandles med største varsomhed. Først efter at samtlige svar på […]

selskabsmaden
Etikettehåndbogen

Selskabsmaden

Vore måltider ved festlige lejligheder er i international stil Vi danske er vant til at spise godt. Den danske mad er i al almindelighed solid og, sammenlignet med fx den franske, fed. Dette gælder dog […]

vin
Etikettehåndbogen

Vin og Spiritus

Cocktails I de senere år er det blevet meget almindeligt, at gæsterne, umiddelbart før de går til bords, får en cocktail, hvortil serveres fx sandwiches eller snitter med kaviar, oliven el. lign. Formålet hermed er […]

servering
Etikettehåndbogen

Servering

Serveringspersonalets forhold Da det kan blive af afgørende betydning for et selskabs vellykkede forløb at serveringen foregår på rigtig måde og uden gnidning, må alt, hvad der står i forbindelse med den, i forvejen omhyggeligt […]

spise og drikke
Etikettehåndbogen

At spise og drikke

Nydelsen øges væsentlig, hvis det sker i tiltalende omgivelser. For de fleste mennesker spiller det en stor rolle, under hvilke forhold de spiser deres måltider. Nydelsen øges væsentlig, hvis det sker i tiltalende omgivelser og […]

vinglas
Etikettehåndbogen

Med glas i hånden

Flasken eller karaflen med rødvin står normalt ved hveranden kuvert. Glassene står foran og som regel lidt til højre for kuverten, helst ikke lige for, da man i så fald let dypper ærmet i tallerkenen, […]

vinglas
Etikettehåndbogen

Hilsen ved bordet

Vi selv finder det hyggeligt at »drikke glas« med hinanden Vi nordboere har jo den for de fleste andre folk temmelig uforståelige skik at »drikke glas« med hinanden. Vi selv finder det hyggeligt og synes, […]

servering
Etikettehåndbogen

At forsyne sig og andre

Brug at kopper Når man drikker af et par kopper, løfter man normalt overkoppen med højre hånd, idet man fatter om hanken med tommelfingeren forpå og pege- og langfingeren bagpå og under den de øvrige […]

gave
Etikettehåndbogen

Gaver og opmærksomheder

Husk altid at viske prisen ud på en gave Ved foræring af gaver og blomster gælder der, som i så mange andre forhold, en vis gensidighed. Undgå derfor, hvor gerne De end under den pågældende […]

forberedelse
Etikettehåndbogen

Dagens forberedelse

I mange tilfælde praktisk at stille bordene op aftenen i forvejen Selve dagen for selskabet — lad os antage, det er en stor middag — vil det, som foran nævnt, være klogt at begynde forberedelserne […]