31. december – nytårsaften
Der har altid været specielt festet i forbindelse med overgange i livet. Det kan være konfirmation, bryllup og runde fødselsdage.

På samme måde bliver der festet ved overgangene fra en gammel kalender til en ny. Kalenderen ligner den gamle til forveksling, men alligevel giver det en chance til at vende bunken og starte på en frisk, måske samtidig med et par nytårsforsætter.

I sig selv er nytårsaften ikke nogen fridag, men mange har fri perioden mellem jul og nytår – alt efter hvorledes julen falder, dvs. hvor mange hverdage perioden har.

Nytårsaften tilbringes gerne i gode venners lag, og mange begynder aftenen med at se og høre dronningens nytårstale kl. 18.00. Derefter spises (hos mange kogt torsk med sennepssovs) ved et bord der er dækket med serpentiner og bordbomber.

Gæster og værter kan være udklædte med parykker og hagesmækker med sjove/frække tekster. Der bliver nok drukket lidt ekstra denne aften og ofte ender det med champagne og kransekage til midnat, hvorefter det er nytår (se 1. januar).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *