Forum-svar oprettet

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 128 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Kniv og gaffel når færdig med at spise #7936
  Festbogen
  Keymaster

  Ved borddækning placeres takkerne vendt mod tallerkenen, så jeg vil også lægge dem vendt mod kniven som du nævner.
  Ligemeget? For nogle.

  som svar til: Dresscode i indbydelse #8006
  Festbogen
  Keymaster

  Nu er pænt klædt på jo nok meget individuelt, så en præcisering er en MEGET god ide. Så bliver gæsterne også fri for at bruge den mængde energi det kan kræve, at afkode en indbydelse hvor der blot står: festtøj.
  Skriv fx Dresscode:
  Smoking – Lang kjole,
  Smoking/mørkt tøj – Kort kjole,
  Slips – Nederdel/kjole
  eller måske blot: No jeans.

  som svar til: God jul #8091
  Festbogen
  Keymaster

  Det er, som spørgsmålet antyder, meget blandet omkring jul hvorvidt den er ‘god eller glædelig’.
  Når der ventes en glædelig begivenhed, er der oftest tale om en snarligt kommende fødsel. Men herefter er det som om det glædelige forsvinder og bliver erstattet med ‘god fødselsdag’.
  Jesu fødselssag får lov til at forblive glædelig hvert år, men det er måske blot det religiøse islæt der giver det glædelige. Ikke på grund af fødselsdagen, men på grund af ‘det glædelige budskab’. Påske og pinse er jo også glædelige i deres fulde konsekvens, til trods for påskens, ikke mindst langfredags, begivenheder.

  Julen er både god og glædelig.
  Det gode er afslappede feriedage, ligesom vi ønsker hinanden god week-end eller god ferie.
  Det glædelige er julens indhold, eller det forløb der gik i gang ved det vi fejrer i julen: en frelsers fødsel.
  Jeg vil gerne ønske alle en god og glædelig jul – hvert år.

  som svar til: Bordskik #7944
  Festbogen
  Keymaster

  Man begynder at spise når værtinden siger til, eller når værtinden selv begynder at spise.

  som svar til: Afbud til åbent hus #7920
  Festbogen
  Keymaster

  I de fleste invitationer, skriver festarrangøren selv om der udbedes svar (før en fastsat dato), hvad der naturligvis er brug for ved et arrangement hvor der også vil indeholde bespisning.
  Åbent hus er ikke beregnet på fem timers besøg, men en mulighed for at komme forbi og sige tillykke, og nyde en lille ting til ganen og en lille ting til maven.
  Der vil i virksomheds sammenhæng ofte blive bedt om et svar (mail, tlf., alt efter hvorledes indbydelsen er udformet) om hvor mange der kommer fra firmaet.
  Ved private relationer, som venindes mor, vil det være venligt at ringe til veninden og lykønske hende med sin mor, og sige man ikke dukker op. I samme omgang kan man naturligvis spørge om der er noget man ellers kan hjælpe med i relevante forbindelse.

  som svar til: Under åben himmel #7690
  Festbogen
  Keymaster

  Tillykke med beslutningen om et bryllup i det fri.

  Med godt vejr vil det blive en stor fornøjelse.
  Er ønsket om bryllup ude, er det uden de helt store problemer ved et borgerligt bryllup.

  Det praktiske vedrørende bryllup i hver kommune foretages af kommunens borgerservice, så Skanderborg kommunes borgerservice er starten for jer. Her kan man spørge om mulighederne for udendørs bryllup, eller man kan blive henvist til en af kommunens giftefogeder, og høre hvad borgmesteren tillader giftefogederne af sjove ting i kommunen. Der er en hel del selvstyre her for magtfulde borgmestre. Siger de at det ikke kan lade sig gøre hvor du ønsker det, er det IKKE muligt indenfor kommunens grænser at blive viet på en fri adresse. Få den altid til at præcisere om de ikke MÅ eller ikke VIL gå med til dine ønsker, for der er mulighed for at få en anden kommunes vielsesbemyndiget til at vie i en anden kommune (hvis kommunens vielsesmyndighed accepterer det).

  Næste skridt ved afslag, er henvendelse til borgerservice i tilstødende kommuner. Nu ved jeg ikke i hvilket område af Skanderborg du bor I, men der er trods alt 5 kommuner der støder op til Skanderborg, så der er uden tvivl em af dem der gerne vil foretage en udendørs vielse, men det kan jo i så fald ikke være hjemme i haven i Skanderborg med mindre Skanderborg kommune accepterer det.
  Vi har på Festbogen på et tidligere tidspunkt spurgt nogle kommuner om deres holdning til diverse bryllupsforhold, og af dine nabokommuner kommer Horsens ind som den mest imødekommende overfor brudepars egne ønsker.

  Brudeparret bestemmer hvilken kommune de vil giftes i, og borgmestrene bestemmer hver især over deres kommunes tilbud og samarbejdsvilje.

  Tidligere har kirkebryllup været så total lukket for bryllup i naturen. Et kendt eksempel er dog June og Peter Belli.
  Fra 2018 har præsterne fået mulighed for selv at bestemme om de vil vie andre steder end i kirkerummet, så det er jo hurtigt at spørge ham hvis det er kirkebryllup der tæller.

  som svar til: Flagning efter begravelse #8078
  Festbogen
  Keymaster

  Der flages på hel når kirken forlades efter begravelse eller bisættelse.

  som svar til: Fransk servering?? #7939
  Festbogen
  Keymaster

  Ved fransk servering forstås at gæsterne får præsenteret fadet fra venstre, og selv tager.

  Ud over fransk servering, findes også:

  Engelsk servering: Fadet bliver præsenteret fra venstre og serveringspersonalet tager med gaffel og ske og placerer kød og tilbehør på gæstens tallerken.

  Russisk servering: Maden er anrettet på fade og servicepersonalet fylder på tallerken under præsentation for gæsten.

  Amerikansk servering: Maden lægges på tallerkenen i køkkenet, og bringes ind til gæsterne og serveres fra højre side.

  som svar til: Behandling af brudebuket #7647
  Festbogen
  Keymaster

  Det er nok så stort et projekt at tørre sin brudebuket, at det ikke er noget der kan anbefales uden at have kendskab til blomstertørring i forvejen.
  Der er beskrevet muligheder for at få buketten foreviget hos nogen der kender detaljerne i tørreprocesserne: http://www.havesider.dk/planteleksikon/havt12.html
  En mulighed for et minde kan også være at udvælge en enkelt blomst fra buketten og få den forsølvet.

  som svar til: Davs #8095
  Festbogen
  Keymaster

  Såfremt selskabet er gået til bords, hilser man kun på værtsparret (og undskylder den sene ankomst) og går stille til sin plads.
  Ellers hilser man på hele selskabet.

  som svar til: Serviet og vase #7948
  Festbogen
  Keymaster

  Kuvertvasen kan placeres frit, da den hører til pyntningen af bordet. Da højre side af en kuvert imidlertid ofte er dækket temmelig tæt af glas, vil venstre side nok være mest egnet i de fleste sammenhænge.
  Hvorvidt servietten placeres på en tallerken (sammenlagt eller kunstnerisk foldet) eller lægges (evt. rullet) ved siden af, afgøres dels af foldeevner og af menuens (specielt forrettens) beskaffenhed.

  som svar til: Dresscode til Konfirmation #8001
  Festbogen
  Keymaster

  Der er ingen påklædningsregler for konfirmationsgæster. Der er heller ingen speciel påklædningstvang for konfirmanderne, selv om hvid kjole til pigerne og mørk jakke til drengene stadig er flertallets tøjvalg i dag (matrostøjet er vi heldigvis sluppet af med).
  Alt er noget mere afslappet i dag og pigerne kan blive konfirmeret i både buksedragt og pastelfarvede kjoler.
  Hvis gæsterne ikke måtte komme i samme farve, måtte der ved invitationen stå hvilke farver konfirmandens eksklusivt ville bære.

  Ved et bryllup skal bruden altid være hovedpersonen og de kvindelige gæsterne skal ikke komme over eller på linie. Herrerne må heller ikke klædes over gommen, men gerne på det samme niveau.
  Ved en konfirmation vil man altid kunne finde konfirmanden selv blandt hvide eller godt pyntede gæster.

  som svar til: Pænt aftentøj #7997
  Festbogen
  Keymaster

  Det er meget svært at være præcis i festplanlægningen når man inviterer til fest og sammenkomst. Man vi gerne lægge et niveau, men alligevel ikke tvinge nogen i tøj der ikke giver gæsten sit bedste velbefindende.
  Nu kan dresscode ‘pænt aftentøj’ i nogle sammenhænde gå op til smoking og sort jakkesæt, men uden kendskab til hvem/hvor/hvorfor festen skal holdes, vil jeg næsten mene at der i virkeligheden står: Vi vil gerne være lidt festlige så no jeans!

  som svar til: Uden jakke #8021
  Festbogen
  Keymaster

  Der er ingen dresscode i kirken, så det kan man godt. Men dermed bliver det jo ikke automatisk en god ide.

  som svar til: Æresport til diamantbryllup #7819
  Festbogen
  Keymaster

  Alle æresporte består af grønne grene eller gran, og diverse blomsterpynt. Den eneste æresport der skiller sig ud er kobberbryllup, der er halv og (ofte) pyntet med grøntsager.
  Skal man se hvad en æresport er for, må man se på skjoldet, hvor navne og datoer er skrevet.
  Farven på skjoldet er ikke konsekvent i dag, måske bortset fra sølvbryllup hvor bunden er blå og teksten hvid.
  Ved diamantbryllup kan således både bruges rødt eller hvid skjold (og modsat tekst).

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 128 i alt)