#7617
Festbogen
Keymaster

Talerækken er: Velkomst ved vært
Derefter Brudens far, Brudgommen, Forlover, Brudgoms far og Brud (om ønsket).
Herefter rækkefølge ud fra hvor tæt man er på parret og det gælder både tale og sange.
Afleverer man sange i køkkenet, fortæller sangskriveren samtidig hvem han/hun er i forhold til parret, og de sørger så for rækkefølgen.
Er der en toastmaster styrer vedkommende, i samarbejde med køkkenet, tale og sangstrømmen. Der kan allerede i indbydelsen anmodes om at talere melder sig, så der ved stor talelyst kan overvejes om at talerne, kan begynde lidt tidligere, så de ikke klumper sig sammen. Det er set mere end een gang at der indledes efter forretten.
Der er ikke nogen bestemt plads forbeholdt toastmaster, men da han gerne skal kunne høres af alle, vil en yderplads midt i øverste halvdel derudover give ham mulighed for øjenkontakt med brudeparret.
Buffet er en herlig afslappet spiseform, og den kræver nok lidt mere af toastmasteren, eftersom der kan være en evig vandring i gang, til og fra buffet’en som afbrydes i samme øjeblik han annoncerer næste taler.
Jeg kender ikke til etiketteregler der specielt kan anvendes her, og vil da gerne høre efter brylluppet, om der kan videregives nogle ideer til andre der vælger buffet’en.