Festbogen > Fødselsdag > 13-18 år
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

13-18 år

Når man bliver teenager er vejen banet for hele det ungdomsliv der har været drømt og været mange forestillinger om i lang tid inden.
At omgivelserne ikke rigtig kan se at man er kommet med i flokken er lidt frustrerende. Det er i virkeligheden som når alle andre grænser bliver overskredet – man ligger nederst i den højere klasse.

Fødselsdage er nu meget egnede til en oplevelse der fjerner tankerne fra dagligdagen.
Der er mange muligheder for at lave en fødselsdag med oplevelser.

Der er mange museer der har fødseldagsarrangementer, hvor der arrangeres en blanding af populariseret kulturhistorie og en spise/kage fest.
Der er også tilbud i zoologiske haver og de forskellige tivolier og ferie- /vandlande. Og arrangementer i svømmehaller og på skøjtebaner.
Foruden de gammelkendte sucesser på spisesteder med burger eller pizza som den bærende del af madforsyningen.

Efter de første teenagefødselsdage kommer vi til en periode hvor vennerne bliver første prioritet og familien for en stor part bliver reduceret til et serviceorgan til de unges magelighed.

Ungdomsfester er når forældre får lov til at være med til forberedelserne, men ikke til selve festerne.
Ikke at det gør noget – musikken er for høj og hele selskabet i øvrigt alt for larmende til at det vil blive et savn.

Fødselsdagene er nu skarpt adskilte mellem familiefesten og ungdomsfesten.
18 års fødselsdagsfest med familie er ofte den sidste forældrearrangerede fest, eller det er den første de selv arrangerer med vennerne.

Blandt gymnasieelever er det ikke ualmindeligt at begynde dagen med morgenfødselsdag, som selvfølgelig har en afsmittende virkning på undervisningen, så lige det år er der mange afbrydelser på den konto i de store gymnasieklasser.

Selve festen for venner og skolekammerater med spisning, foregår ofte en efterfølgende weekend, hvor et par fødselarer eventuelt slår sig sammen og arrangerer en fest i et festlokale hvor gæsterne selv medbringer drikkevarer til diverse madretter på frikadelle eller og pizza niveau.

Der kan også holdes stor 18 års fødselsdag hjemme, hvor der alt efter familiens konstitution kan holdes åbent hus hvor alle kan komme omkring og besøge en buffet med lækkerier, eller der kan holdes stor fødselsdagsfest med hvad der hører til at festsange, musik og dans.

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*