Bryllupskage


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!
En kage med flere etager

Med de seneste års stigende opmærksomhed på et stort bryllup, er betydningen af bryllupskagen, og størrelsen, også stigende.

Den tidligere ofte benyttede kransekage med brudeparret på toppen, er ved at miste terræn til fordel for det store udstyrsstykke i flere etager, med eller uden store opsatser.
Der er delte meninger, men noget der måske taler for den engelske bryllupskage, er at det er den eneste gang den kan serveres. Kransekagen har så den fordel at det er en mindre dessert. På det tidspunkt hvor alle er temmelig mætte efter bryllupsmiddagen kan en stor sød kage godt være lige i overkanten.

Brudgommen hjælper bruden med at skære det første stykke ved at lægge hånden over hendes mens der skæres, og de spiser begge af det første stykke.

Alle gæster skal have et stykke af bryllupskagen ellers bringer det ulykke (for både gæst og brudepar).
Toppen af bryllupskagen fryses ned og gemmes til den første barnedåb.

Den engelske bryllupskage har med sine flere etager haft den tradition at den øverste, mindste kage, skulle gemme til barnedåb / 1. års bryllupsdag jf. ovenstående.
Det næste lag var til den nære familie, mens den (de) store nedre kager var til resten af familien, venner og bekendte.