Konfirmationsfestens forløb


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Konfirmationsfesten

Der er ved alle fester nogle forhold der gør, at festrammer aldrig kan gælde for alle fester.
Med konfirmationer er der flere forhold der spiller ind i den endelige festplanlægning af forløbet.
Det er ikke uvæsentligt hvor langt der er fra kirken til festadressen, og det er meget forskelligt hvor mange af gæsterne der er inviteret med i kirken. Det kan være af praktiske årsager eller det kan være på grund af begrænsninger fra kirken, hvor et stort hold på 15 konfirmanders mange gæster ikke ville kunne være i kirken sammen med alle sognebørnene.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM KONFIRMATION:
Blomstergave
Spørgsmål: Hvad giver man til en konfirmation, hvor man ikke er inviteret (jeg husker begrebet: istedet for en blomst) og i det hele taget synes jeg det er svært at vide hvad man giver til en given begivenhed.
Dresscode til konfirmation
Spørgsmål: Jeg havde tænkt mig at tage hvide bukser på samt en farvet top. Nu er der nogen der har fortalt mig, at man ikke må have hvidt på til en konfirmation, er det korrekt? Jeg ved man ikke må …

Dresscode til konfirmation Read More »


Tid til tale
Spørgsmål: Jeg skal holde konfirmation for min datter – hvornår skal jeg holde talen? Ved samme konfirmation skal hendes far ikke deltage – hvor skal lillebror sidde, og hvor skal pap-far sidde?

Konfirmationsfesten kan starte på mange forskellige klokkeslet, alt efter de givne omstændigheder, men vil ofte forløbe nogenlunde efter nedenstående rækkefølge.

Tidligere var taler henvist til at begynde efter hovedretten, men det er som om talelysten er blevet bedre i dag. Det vil altid være individuelt hvorledes forløbet skal være, og det har naturligvis meget at sige hvor mange der deltager i festen, men arrangøren, i dette tilfælde konfirmandens far eller mor, er den første taler, og kan således bestemme starten på talerne.


INSPIRATION: Billeder fra en konfirmationsfest


Velkomstdrink nydes mens gæsterne samles.
Velkomst sang når man har sat sig til bords.
Forret.
Konfirmandens Far/Mor holder tale.
Sang fra forældre.
Hovedret. Der bydes sædvanligvis rundt to gange.
Taler: Bedsteforældre (først mors side dernæst fars), ældste fadder, søskende og øvrig familie.
Sang fra familie.
Dessert.
Ven/veninde tale/sang.
Konfirmandens tale.
Velbekomme sang.

Er der mange omkring bordet vælges ofte en toastmaster, der kan styre de overordnede linier mellem maden og taler. Det vil sige sørge for at maden kommer ind når den er varm.
Ofte afleveres sange til køkkenet, der med kendskab til familiesammenhængen bringer dem ind når det passer i festen.