Bordplan
Når der skal tilbringes flere timer ved et middagsbord er det absolut arbejdet værd at finde en bordplan der vil give den bedste stemning ved bordet.
Lad ikke stemningen ligge under for hvordan Emma Gad foreslår man skal sidde. Det er et forslag (i dag)!
Lav en stor bordplan og lad den ligge på et bord med mulighed for hurtige ændringer ved hjælp af ‘gule sedler’, eller sæt den på opslagstavlen hvor der kan flyttes rundt på gæsterne.

Bordplan er også bordenes plan.
Bordopstillingen har naturligvis de begrænsninger som festlokalets indretning sætter, men lad være med at bare acceptere lokalets indretning – som det plejer at være.
Flyt rundt på bordene (om ikke andet så i tankerne) og se (forestil) hvorledes T bord, U bord eller E bord vil passe til dig.

Husk også at placere et gavebord og plads til musik.

Ovenstående bordplan, bliver sikkert ikke taget i anvendelse ved kobberbryllup. Det er oftest en noget mindre formel fest på alle områder.
Kobberbryllup er festen i nuet, og er måske mere en vennefest end en familiefest. Ved bryllupsfesten fik gamle familierelationer de ‘fine’ pladser frem for vennerne. Her er det omvendt; og måske er de gamle tanter slet ikke med!

Når der skal skues tilbage ved sølv- og guldbryllup, er det denne tid omkring kobberbryllup der skues til. Det er tiden med mest aktivitet, mest højlydte børn, mest arbejde, mest ombygningsarbejde og største udgifter. Det er en tid der vil blive savnet – når den er ovre.

Festens sprog aflæses af borddækningens harmoniske fremtoning.

Uanset om man selv dækker bordet eller det bliver gjort hvor spisningen skal finde sted, bliver det naturligvis gjort efter arrangørs anvisninger. Har der imidlertid ikke været talt om detaljer, dækker spisestedet efter sin bedste overbevisning.
Ønsker man kulørte duge som fx en dybrød kulør som ved sin symbolværdi repræsenterer anseelse og værdighed, vil det passe sig fx til guldbryllup. I modsætning til hvide standardduge, kan der naturligvis ikke regnes med at spisestedet selv har farverne som lagervare, og der kan regnes med et mindre ‘farvegebyr’.
Overvej denne detalje før der bliver taget stilling til resten af bordets udpyntning.

Har man et tema, en farve eller et andet ønske om en bestemt udsmykning på bordet eller i hele festlokalet, så lad være med at springe denne detalje over. Man sidder trods alt i mange timer ved bordet det er ofte de små detaljer vi bærer videre i hukommelsen.

Det er ofte muligt at pynte bord og lokale aftenen før festen, men det er naturligvis afhængig af om spisestedet også der har et arrangement – men det kan man også have fået sikkerhed for det ved bestillingen af lokalet.

En kommentar til “Bordplan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *