Hotel, kro eller restaurant

Uanset om det spisested hvor brylluppet skal holdes er den lokale kro eller hotel, eller en femstjernet restaurant med udsigt over storbyen eller idrætshallen i nabobyen, så skal der reserveres.

Mange har en forestilling om at blive gift et bestemt sted. Det kan være fordi man har været til en anden fest på stedet, man har læst eller hørt om det eller blot fordi man ofte er kommet forbi og stedet / omgivelserne har så sat fantasien i sving.

Nogle spisesteder har reserveringer flere år frem. Derfor er det godt at være forberedt med et par datoer at kunne vælge mellem, hvis de første allerede er reserveret.

Før noget valg skal foretages så bliv vist rundt i de relevante af spisestedets festlokaler. Det kan være at det lokale du kender er til mindre/større selskaber end dit og det der nu tilbydes lige så godt kunne ligge et andet sted..

Læg også godt mærke til garderobe og toiletforhold. Det er ikke noget man lægger mærke til hvis det fungerer, men det er et irritationsmoment hvis det fejler på den ene eller anden måde.Er alt alligevel optaget er der kun en ting at gøre; Få et par datoer der er ledige, og få dem på hånden et par dage. Så er der mulighed for at se på et par andre spisesteder, og den endelige beslutning vil i så fald blive at skifte dato eller sted.

Foreløbig er der kun tale om reservering af lokale. Der kan ikke besluttes noget endeligt før musik (især hvis man allerede har en bestemt musiker i tankerne) og præst har været kontaktet.

Find et spisested med festlokaler til rammen om de mange festlige indslag som medfølger en bryllupsfest.

Skal festen i stedet holdes i de hjemlige gemakker, eller i et lejet telt opsat på græsplænen, er der ikke helt så stort hastværk endnu.
Men der kommer opgaver lidt længere fremme på listen der hedder: Leje af telt og service samt bestilling af Diner Transportable eller en Kok/Kogekone (som også kan være reserveret lang tid i forvejen).