Skattejagt

Skattejagt
NinaSagemerten / Pixabay

Har denne tekst gjort dine forberedelser lettere, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!

Et sikkert hit til enhver børnefødselsdag er den klassiske skattejagt, der findes i mange former.

Kagejagt

Del børnene i to hold. Ved hjælp af gåder og ledetråde skal børnene finde frem til fødselsdagskagen. Lad en voksen, der kender svarene på gåder og ledetråde følge hvert hold.
Der skal være en kage til hvert hold.


LÆR AF ANDRES SPØRGSMÅL OM BØRN OG FEST:
Gaver til guldbryllup
Spørgsmål: Hvornår overbringer man gaven fra børn og børnebørn til et guldbryllup? Er det om morgen eller til middagen om aftenen?
Festsang
Spørgsmål: I hvilken rækkefølge holdes der sang/tale til 50 års fødselsdag? Mand – børn – mor?
60 års fødselsdag med børn
Spørgsmål: Jeg holder snart 60 års fødselsdag. Et af gæsteparrene vil have deres børn med, men jeg har kun indbudt de voksne. Hvad er normen i sådan et tilfælde?

Gå efter en skitse

Tegn en skitse af dit grundstykke med hus/gynger/sandkasse/garage osv. Start skattejagten ved fx sandkassen, hvor børnene får udleveret “kortet”. De får nu besked på at gå til et bestemt sted på kortet, hvor de vil finde en seddel om næste holdepunkt. Lav 4-5 poster på ruten inden man finder frem til skatten. Den sidste besked må gerne være lidt kryptisk med hensyn til hvor skatten er. (Skatten er hvor muldvarpene arbejder eller – hvor fuglene bor – hvor skaden gemmer sit sølvtøj o.l.) Jagten kan på hver post også krydres med en lille historie om fx sørøvere/røvere/indianere osv., fantasien er din.

Følg et spor

Skattekort
stux / Pixabay

Lad børnene følge et melspor rundt i haven/parken. Lav god afstand mellem afmærkningerne, så børnene skal lede lidt.

Hvad forestiller fotoet

Tag nogle closeup billeder af ting på lokaliteten. (et håndtag, et hængsel, et hjørne af terrassen osv.). Det kan være svært at genkende ting tæt på. Når stedet er fundet udleveres det næste billede/eller det er placeret på stedet så børnene finder det.


Vi er meget interesserede i at høre om beretninger fra det virkelige liv.


Har du en beretning omkring en skattejagt?Hvis e-mail angives, bruges den alene til at orientere dig om evt. svar, og videregives/sælges ikke.
Hvis vi bruger dit indhold, vil dit navn og by fremgå, hvis angivet.


Gåder/rebus

En almindelig skattejagt hvor næste sted/holdepunkt på jagten er beskrevet med en gåde fx “Hver mandag kommer der en stor lastbil og bytter mig ud med en ny” (skraldespand), eller “Når det regner skal jeg passe på ikke at løbe over” (regnvandsopsamler) osv. Hvis man har lidt fantasi kan man også tegne små rebuser.

Puslespil

Puslespil
Hans / Pixabay

Lav et stort puslespil af en gammel plakat eller lignende. Lim motivet op på et stykke karton og klip det i 7-8 stykker. Gem stykkerne tæt omkring en post. Lad deltagerne i børnefødselsdagen finde brikkerne og samle puslespillet.