Sammenskudsgilde




At deles om udgifterne, eller tage madvarer eller vin med til en fest, er i grunden den ideelle sociale mødeform.
Alle kan arrangere en fest uden at gå fallit og der er så meget forskelligt at spise og drikke at der er noget for alle ganer.
Har man tid, kan man lave en lille delikat ret at tage med, og har man ingen tid, kan man købe sig fra alle forpligtelser ved slagter eller bager.

Desværre forsvinder sammenskudsgilderne ofte så snart familierne bliver etableret (sat!), og udgiftsniveauet til at modtage gæster stiger kraftigt mens festraten falder.

Sammenskudsgilde kan som helt eller delvist element anvendes til så godt som alle fester hos private, og burde benyttes meget oftere end det normalt forekommer i dag.
Når man inviterer beder man bare om at en bestemt ret, eller et mere eller mindre specificeret produkt, medbringes.
Dog er det ikke ualmindeligt at man beder gæsterne om at medbringe deres egne drikkevarer. Så kan hver især drikke den vinkvalitet de mener sig i stand til at genkende, og de der foretrækker en kold øl kan få deres lyst styret efter egen produktliste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *