Festbogen > Andre fester > Festens anatomi
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

Festens anatomi

Kalender

Festens start

Så godt som alle fester starter med en samling, hvor man nyder en velkomstdrink indtil hele selskabet har indfundet sig.

Under velkomstdrinken, får herrerne ofte tildelt, valgt eller uddelt en borddame. Dette kan foregå mere eller mindre tilfældigt og/eller underholdende.
Fx kan alle trække en seddel fra den høje hat (mørkeblå eller mørkerød!) og så finder bordherren sin borddamen ved at finde den der passer til kortets tekst; Gøg finder Gokke, Gin finder Lime, Adam finder Eva og A finder 1 eller hvad som helst.

Hvorledes man herefter går til bords bestemmer arrangøren. Går man parvis er kvinden til højre for sin bordherre (lige som når de siddder ved bordet), og entreen vil ved en temafest nok blive afstemt efter temaet.

Under velkomstdrinken bliver der også gjort opmærksom på, såfremt der er praktiske forholdsregler der skal tages, som fx hvis der er toastmaster der skal informeres om taler etc.
Igen her vil det være festens karakter og arrangør der afgør sådanne detalger vedrørende festens gennemførelse.

Festens forløb

En fornøjelse er det at gå ind i et flot pyntet festlokale. Man ser næsten alle de store fester man har været med til gennem tiderne passere revy, og bliver fyldt med en glad stemning over at høre med til denne omgangs- eller bekendskabskreds som skal tilbrinnge aftenen sammen. Man finder adstadigt hen til sin stol og venter til værtinden sætter sig.

Men at træde ind i et lokale der er totaltdekoreret til en temafest er en oplevelse. Fra man træder ind i lokalet bliver man overfaldet af stemningen i rummet parret med forventningen og de lyde og dufte man træder ind i mens man på vej til sin stol, bænk eller pude betragter lokalet og dets dekorationer.
Musikken giver under indgangen tydelig udtryk for hvorledes dette lydtæppe vil gå i et med temaet og højne oplevelsen til uforglemmelighed.

Aftenens forløb vil være så temaspecifik at det ikke kan detaljeres her. Men det vil indeholde alle festers grundindhold, serveret på temaets vinger.

Det vil sige en musikalsk grundflade der understøtter det specielle univers der er skabt til dagen.
En mængde kulinariske mesterværker, eller spicialiteter som man aldrig havde forestillet sig, end sige havde troet eksisterede overhovedet – og dertil spændende drikkevarer af forskellig kaliber.
En underholdnindsafdeling ved egne (gæster) eller tilkomne aktører.
En mulighed for kaffe og spillen op til dans – som også kan have været en mulighed under hele festen.

Festens afslutning

Lige så vigtig som en fast mødetid til en fest, er tidspunktet for festens afslutning.
Det bør være kendt allerede fra indbydelsen, således at man allerede ved ankomsten kan have organiseret sin hjemtransport. Det giver fri mulighed for at deltage i bedømmelsen af alle de eksotiske drinks og vil være afslappende for både gæst som vært.
For vært eller arrangør har det fulde ansvar for at alle deltagere kommer ordentlig hjem. Det vil sige; ingen påvirkede tillades at forlade selskabet kørende i sin egen bil, med mindre der er en anden ved rattet.

Natmaden spises mens musikken pakker sammen (og Hawaiibaren lukker), og det bør være signal nok til at sige tak for i aften.
På dette tidspunkt kan der her, som ved ordinære fester, forekomme at chauffører der skal køre gæster hjem ankommer, og disse bliver som regel budt på at deltage i natmaden.

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*