Festbogen > Andre fester > Bordplan og -dækning
Giv en stjerne
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner

Bordplan og -dækning

Bord med glas

Traditionel bordplan kan man vel ikke sige utraditionelle fester har, så det afgørende må være i hvilken sammenhæng temafesten afholdes – venner, familie eller firmaregi.

Venner som arrangør kender godt, kender ikke nødvendigvis hinanden, så der skal arbejdes med en bordplan så man ved der er en fællesnævner ved dem der bliver sat sammen. Og ved alle fester gælder, at jo længere tid man skal sidde ved den samme plads (fest med servering) desto mere skal der arbejdes med bordplanen.

Familiefester kan udmærket også afholdes som en temafest. Når man kendes sin familie ved man nok hvilket tema der vil kunne passe. Nogle fester vil høste gavn af at slippe de stive etiketter, og lade mennesket, deltagerne, vinde over gamle forkromede retningslinier. Har man en idé kan den bare følges. Mangler man idé eller er der uenighed mellem de der arrangerer, følges Emma Gad. Selvfølgelig altid med respekt og hensyntagen til familiens ældste medlemmer.

Er der en firmafest mellem kolleger, er det som en vennefest. Er bosserne med – og ikke mindst deres koner, vil der nok indsnige sig en hel del klassisk afvikling med traditionel bordplan til følge. Med mindre naturligvis, at firmaet drives i en ung og afslappet atmosfære. Imidlertid bør enhver virksomhed have et festkoordinerende udvalg, så ingen handler, eller undgår at handle, fordi vedkommende tror at denne eller hin opførsel eller idé ikke vil blive set på i den tanke den er ment, men vil blive drejet og misfortolket.

Om der skal være små eller store borde, måske ligefrem bænke eller det hele skal foregå på bløde puder, vil være afhængig af temaet.
Vikingernes ædegilder foregik ikke fra U eller E placeringer af borde men fra et stort langbord. Men det vil nok ikke passe ind i 1001 nats arabiske layout.
Uanset det endelige valg af borde, som naturligvis også kan blive bestemt at det tilstedeværende materiale, vil bordpynten nok være den udsmykning der skal arbejdes mest på. Kulisserne ses trods alt fra nogen afstand, men alt på bordet vil blive studeret på nært hold.

Kom med din kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*